NB I

A másik újoncot is legyőzte a Fradi

A Ferencváros 2-0-ra nyert a Dunaújváros ellen a harmadik fordulóból elhalasztott mérkőzésen.
OTP Bank Liga, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Ferencvárosi TC – Dunaújváros PASE 2-0 (2-0)
Groupama Aréna, 7800 néző. Játékvezető: Erdős
FTC: Dibusz – Dilaver, Mateos, Pavlovics, Bönig – Gera (Havojics, 77.), Busai (Csukics, 60.), Gyömbér, Ugrai (Kukuruzovics, 71.) – Böde, Lauth. Edző: Thomas Doll
DPASE: Milinte – Villám, Gavrics, Szekeres A., Csehi – Petneházi (Muscat, a szünetben), Józsi, Böőr (Sóron, 79.), Orosz M. (Thiago, 69.), Zsótér – Urbin. Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Ugrai (30.), Böde (44.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Chelsea elleni stadionavató gálamérkőzés miatt elhalasztott bajnoki találkozót pótolta szerda este a Fradi, amelynek ellenfele az újonc Dunaújváros volt. Érdekesség, hogy a vendégek kezdőcsapatában ott volt az FTC korábbi csapatkapitánya, Józsi György, valamint Orosz Márk.

A harmadik percben Lauth lőtt éles szögből a kapu fölé. Ezután Ugrai Roland jól helyezett kísérletét Milinte Árpád vetődve hárította. A tizedik percben Ugrai újabb lövését fogta a vendégek tapasztalt kapusa. A túloldalon Böőr Zoltán került ígéretes helyzetbe, de az oldalhálóba lőtt. A 19. percben Böde Dániel veszélyeztetett, de ő is célt tévesztett. Nem sokkal később Gera szögletével és Böde lövésével veszélyeztettek a hazaiak, majd a 27. percben egymást zavarták a Ferencváros játékosai: Gyömbér lövését Böde blokkolta, a kipattanót Ugrai lőtte rá, de Milinte fogta.

Újvárosi részről Zsótér Donát bombáját védte Dibusz Dénes, a gyors ellenakció végén pedig Milinte mentett kivetődve a négy védő ellenére is nagy helyzetbe kerülő Böde elől. A harmincadik percben már nem volt mese: Böde visszapasszolt labdáját Ugrai védhetetlenül lőtte a hálóba (1-0). Mateos távoli kísérletével folytatódott a játék, majd Ugrai előtt adódott újabb lehetőség, de rosszul vette át a labdát. A 37. percben Zsótér nagy lövését védte még nagyobb bravúrral Dibusz. A szünet előtt Dilaver adta be a labdát az alapvonalról, az érkező Böde pedig a kapuba lőtt (2-0).

Az első félidő lefújása előtt összejöhetett volna a szépítés a Dunaújvárosnak, de a nagy helyzetbe kerülő Böőr Zoltán a kapu mellé lőtt.

Az 54. percben Ugrai lövését Milinte kivédte, a kipattanót nem tudták kapura lőni, mert Ugrai és Böde összeütközött. A 64. percben Böde a kapufát találta el, Ugrai a hálóba lőtte a kipattanót, de les miatt érvénytelen volt a gól. Megint felpörgött a meccs: Ugrai szép lövését Milinte kiütötte. A túloldalon Urbin Péter lőtt a kapufa mellé. A második félidő némileg laposabb volt, ekkor a DPASE már nem nagyon volt partnere a jó fociban a hazaiaknak, akik a Nyíregyháza után néhány napon belül a másik újoncot is megérdemelten győzték le.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Szűcs Mihály, a Ferencváros egykori BL-csapatának játékosa, az NB II-es Soroksár szakmai igazgatója elemezte:

Hasonló képe volt a mai meccsnek, mint a Nyíregyháza elleni találkozónak. Kicsit bátrabban futballozott az ellenfél, ezért több lehetősége is volt. Ha a mérkőzés elején, a tizedik percig a két zicceréből az egyiket belövi a Fradi, nagyobb különbségű is lehetett volna a győzelem, mert az nagyobb magabiztosságot adhatott volna a csapatnak. Később is mezőnyfölényben volt az FTC, de a gólig ez meddőnek bizonyult. A második találat nagyon jókor jött, közvetlenül a szünet előtt. A középkezdést követően becsúszott egy figyelmetlenség, és a szerencse is kellett Böőr Zoltán lövésénél.

Végre hazai pályán játszik a Fradi, ez pedig magabiztosságot ad a csapatnak, a védők is úgy mennek bele a párharcokba, olyan magabiztossággal, mint a régi stadionban. Ez volt a második tétmérkőzés, most a munkanap miatt kevesebben voltak, mint vasárnap, ettől függetlenül nagyon jó hangulat volt. Ez is magabiztosságot ad a játékosoknak.

Ismét szembetűnő volt Gera Zoltán teljesítménye, ezt mindig ki kell emelnem, akárcsak Gyömbér Gábor és Busai Attila nagy munkabírását. Nagyon szorítottam Böde Dánielnek, aki nagy munkát végzett, és ez a közönségnek is tetszett. Volt, amikor négy dunaújvárosi ellen vállalta egymaga a párharcokat, és a kapu felé fordult, gólra törően focizott. Ez a hozzáállás előbb-utóbb több gólban is megmutatkozik majd, az ő esetében is kezd visszatérni az önbizalom.

Lauth még mindig nem találja az igazi önbizalmát, jót tenne neki egy bajnoki gól, mert ő csak két emberrel állt szemben, mégis a passzt választotta. A meccs elején volt egy nagy ziccere, amit fölé rúgott. Nagy Dániel sérülése miatt más szerepkörben, a jobb oldalon játszott, és egy kicsit idegenül mozgott ott. Szimpatikus, hogy a csapat próbált a labdaveszések után gyorsan visszatámadni, ez láthatóan nem ízlik az ellenfeleknek, ez is pozitívum.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik