NB I

A hajmeresztő hibák miatt vesztett az MTK

Horváth Zsolt szerint ha a Fradi ellen nem lesznek egyéni kisiklások, kijavíthatják a fehérvári vereséget.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK még soha nem szenvedett olyan súlyos vereséget a Videoton ellen, mint szombat este. Az eredményben és a játék képében is komoly különbség volt a két csapat között az 5-0-s meccsen. Számos hiányzójuk van mostanság a fővárosi kék-fehéreknek, például Torghelle Sándor, Csiki Norbert, Herepka Ádám, Baki Ákos, Ladányi Tibor, Rodenbücher István, illetve a szenegáli Thiam. Nyilván ennek is köze van ahhoz, hogy a csapat meglehetősen rapszodikusan szerepel eddig.

A Rangadó.hu megkeresésére a támadószekció egyik egészséges tagja, a szombati találkozót végigjátszó Horváth Zsolt úgy vélekedett: ha a Fradi ellen nem lesznek kisiklásaik, egyéni hibáik, sikerrel járhatnak az újabb rangadón.

– Kiheverték már a Székesfehérváron történteket?
– Nem volt egyszerű, nekem a vasárnapom rá is ment, mert a null-öt nagy zakó, nem mostanában játszottam olyan mérkőzést, amelyen ekkora vereséget szenvedtünk. Úgy látom, most már mindenki a Fradi elleni rangadóra készül – mondta Horváth Zsolt.

– A sérülések miatti hiányzásokon kívül minek tudható be a nagy vereség?
– Tényleg van egy-két sérültünk, de öt meccsből hármat így is meg tudtunk nyerni. Szombaton nagy hibákat követtünk el, ahogyan korábban Pakson is. A paksiak részéről egyből jött is a válasz, hiszen a második percben gólt kaptunk, és a Videoton ellen is ez történt. Ha nem lettek volna az egyéni hibák, nem így alakul a találkozó.

– Szélsőségessé vált az MTK teljesítménye, hiszen a jó játékkal kivívott győzelmek után jönnek az ilyen vereségek. Vajon miért?
– A három győztes meccsünkön kiegyensúlyozottan teljesítettünk, nem voltak ilyen hajmeresztő hibák, kihagyások, emellett gólokat is tudtunk rúgni. A két vereség során az egyéni hibák döntöttek, illetve az, hogy támadásban nem voltunk hatékonyak.

– Mennyire Kanta József-függő az MTK? A paksiak és a fehérváriak is elég jól tudták semlegesíteni…
– Ő nagyon fontos láncszeme a csapatunknak, ezt mindenki tudja, de csapatként nyerünk és csapatként szervezzük a játékot is. Ha ő éppen nincs, valakinek kell vennie a szerepét.

– Hogyan kell készülniük a Fradi ellen, hogy ismét eredményes mérkőzést játszhassanak?
– Nem gondolom, hogy különösebb változásra lenne szükség a felkészülésünkben. Csináljuk tovább a megkezdett munkát, és ha nem lesznek kisiklások, egyéni hibák, amit szerencsétlenül megtorol az ellenfél, akkor jó mérkőzést játszhatunk, amely után reményeim szerint győztesen hagyjuk el a pályát.

Olvasói sztorik