NB I

Meg kell törnie a gólcsendet az újoncnak

A 2-0-s vereség ellenére is élvezte a játékot a Ferencváros otthonában felszabadultan futballozó Zsótér Donát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Chelsea elleni ünnepélyes stadionavató miatt szerdán rendezték a Groupama Arénában a harmadik fordulóból elhalasztott Ferencváros–Dunaújváros összecsapást. A mérkőzés első félidejében Ugrai Roland szerzett vezetést a Fradinak, majd nem sokkal később Böde Dániel alakította ki a 2-0-s végeredményt, de az újonc újvárosiak nem vallottak szégyent, több szép támadást is kidolgoztak, viszont a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A vendégek egyik legjobbja a Videotontól kölcsönben szereplő, mindössze 18 éves Zsótér Donát volt, aki a Rangadó.hu megkeresésére értékelte a találkozót.

– Úgy érzem, nagyon színvonalas meccset játszottunk. Az első húsz percben nagy nyomás alatt voltunk, de utána tudtunk váltani, és voltak szép megmozdulásaink – kezdte Zsótér Donát. – Személy szerint nagyon élveztem a játékot, felszabadultnak éreztem magam, talán a környezet miatt is. Úgy gondolom, helyt álltunk, nekünk is voltak komoly helyzeteink, szerintem nem játszottunk alárendelt szerepet.

– Milyen érzés volt az új stadionban pályára lépni?
– Felemelő érzés volt. Már amikor odaértünk a stadionban, akkor éreztem, hogy ez egy fantasztikus létesítmény. Az öltözőtől kezdve a játékoskijáróig minden nagyon szép. Olyan volt, mintha külföldön játszanánk.

– Öt forduló után mindössze két pontot szereztek. Mit gondol a DPASE bajnoki rajtjáról?
– Nem kezdtük jól a bajnokságot, de nem foglalkozunk most ezzel, mindig csak a következő meccsre koncentrálunk. Úgy érzem, jó lesz a csapatunk, és az NB I-ben is meg fogjuk állni a helyünket. Remélem, és úgy is érzem, nem fogunk kiesni. A gólok nagyon hiányoznak a játékunkból, és az, hogy amikor odakerülünk a kapu elé, akkor minél jobb döntést hozzunk. Kellenek a jó döntések a befejezéseknél. Meg kell törnie ennek a gólcsendnek, és akkor jó irány vehetnek a dolgok. Úgy érzem, hogy a csapatjátékkal nincs gond, a védelmünk szervezett, a középpályánk is rendben van, de a csatárokat a gól minősíti, úgyhogy a helyzetkihasználásunkon kell mindenképp javítani.

– A Fradi ellen csapata egyik legjobbja volt. Hogyan látja a saját teljesítményét az eddigi meccseken?
– Mindig próbálok minél jobb lenni. A fejlődésem szempontjából is jöttem Dunaújvárosba, és úgy érzem, jó úton haladok. Annak kell az alapnak lennie, ahogy például a Ferencváros ellen játszottam, ezt a teljesítményt kell tartanom, és akkor egyre többet tudok fejlődni.

– Szombaton az ETO vendégeként folytatják a bajnokságot. Mire számít a győriek ellen?
– Újabb kemény mérkőzés vár ránk. Úgy érzem, addigra kipihentek leszünk, és koncentrálnunk kell a befejezésekre. Ha ki tudjuk használni a helyzeteinket, akkor pontot, pontokat tudunk szerezni. Az ETO nem kezdte fényesen a szezont, de mindig jó csapat volt, és az is lesz. Odatartozik az élmezőnyhöz, ezért nehéz meccsre számítok – mondta az utánpótlás-válogatott Zsótér Donát.

Olvasói sztorik