NB I

A Fradiból igazolt az egyik újonc

A 24 éves csatár, Orosz Márk kétéves szerződést írt alá a Dunaújváros PASE csapatához.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonalban újonc Dunaújváros csapatában folytatja pályafutását a 24 éves csatár, Orosz Márk.

Kecskeméten született, de a Ferencvárosban nevelkedett, majd 2009-ben Olaszországba szerződött, ahol több klubban is megfordult. Három évvel ezelőtt hazatért, és az NB II-es Szegedhez igazolt, amelynek színeiben 22 mérkőzésen 15 gólt lőtt és négy gólpasszt adott.

2012 nyarán kettő plusz egy évre aláírt a Ferencvároshoz, de az előző szezont kölcsönben a Lombard Pápánál töltötte. Az idén januárban Pintér Attila szövetségi kapitány behívta a magyar válogatott bő keretébe. A DPASE két évre szerződtette.

– Bár még csak néhány napja vagyok Dunaújvárosban, a benyomásaim nagyon pozitívak. Több csapatban és Olaszországban is játszottam, így sokféle mentalitással, játékfelfogással ismerkedtem meg – idézi új klubja honlapja Orosz Márkot. – Olaszországi tartózkodásom arra is kitűnő volt, hogy sikerült megtanulnom a nyelvet. Szép emlékek kötnek minden volt csapatomoz, így jó visszaemlékezni életem azon szakaszaira. Az FTC-nél egy év alatt húsz mérkőzésen léptem pályára, de sajnos közbejött egy sérülés, és utána már nem kaptam lehetőséget. Pápán is nagyon jól éreztem magam, hiszen a döcögős első néhány mérkőzést követően minden úgy sikerült, ahogyan azt a csapattal elterveztük. Életem legnagyobb megtiszteltetése az volt, amikor Pintér Attila szövetségi kapitány behívott a felnőtt válogatott keretébe, mely az addigi munkám elismerése volt. Most azonban újra bizonyítani szeretnék, és hozzásegíteni klubomat, a Dunaújvárost ahhoz, hogy teljesüljenek azok a célok, melyeket a szakvezetés elénk tárt. Mivel csatár vagyok, ezért nagyon motivál, hogy minél több gólt szerezzek. Amennyiben szerepet kapok a következő mérkőzésen – melynek érdekessége, hogy volt csapatom, a Pápa ellen játszunk majd – szeretném bizonyítani, hogy számíthat rám a Dunaújváros együttese. Kiváló partnereim vannak most, és úgy érzem, hogy a Böőr, Perics, Zsótér Orosz négyes sokra lehet hivatott.

Fiatal középpályás is érkezett

A húszéves Hangya Szilveszter az MTK-tól egy évre kölcsönbe érkezett a DPASE csapatába. Dobos Barna sportigazgató több poszton, védőként és középpályásként is számíthat rá. Korábban szerepelt az U18-as, az U19-es és az U20-as válogatottban is.

Olvasói sztorik