NB I

Kipihenték magukat a diósgyőriek

Egerszegi Tamás elégedett a szezonrajttal, és a Pécs otthonában folytatná a kiváló szereplést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remekül kezdte a bajnokságot a Diósgyőr, amely négy forduló után veretlenül áll a tabella harmadik helyén. A miskolciak annak ellenére is jól rajtoltak, hogy korábban az Európa Liga selejtezőiben is érdekeltek voltak, ahonnan végül az orosz FK Krasznodar búcsúztatta őket. A múlt vasárnapi, Kecskemét elleni találkozó egyik legjobbja a 23 éves középpályás, Egerszegi Tamás volt, aki szerint az utolsó pillanatban szerzett találat még édesebbé tette a győzelmet.

– Úgy gondolom, már az első félidőben el kellett volna döntetünk a meccset. Nagyon sok lehetőségünk volt, amelyeket nem használtunk ki – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Egerszegi Tamás. – Sikerült vezetést szereznünk, de a szünetben a Tomiszlav Szivics felhívta a figyelmünket, hogy ne aludjunk el, mert az egy-null még kevés. Ennek ellenére nem kezdtük jól a második félidőt, kaptunk is egy gólt. Utána hajtottunk, küzdöttünk, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a végén betaláltunk. A meccs közben is végig azt éreztem, hogy meglesz a győzelem, csak nem tudtam, mikor. Az utolsó pillanatban lőttük a győztes gólt, és így lett a legszebb a győzelem.

– Négy forduló után veretlenül a harmadik helyen állnak a tabellán. A többfrontos szereplést figyelembe véve ez kifejezetten dicséretes.
– A lehetséges tizenkét pontból tízet szereztünk, ami szerintem kiváló. Ha maximalista akarok lenni, azt mondom, hogy Újpesten is nyerhettünk volna, de sajnos Debreceni Andrást és engem is kiállítottak. Le a kalappal a csapat előtt, hiszen nehéz időszakon vagyunk túl. Kaptunk is most a héten három nap szabadságot, ami alatt szerintem mindenki kipihente magát. Eddig nagyon elégedett vagyok a csapattal. Mentálisan nagyon jól felkészített minket a mester. Jó edzéseket tart, tudja, mikor kell pihenőt adni, és kinek mit kell csinálnia. Igazából ez a kulcsa az eddigi jó szereplésnek.

– Amit vasárnap a PMFC otthonában folytathatnak… Mit vár a pécsiek ellen?
– Nehéz meccsre számítok, de győzni megyünk. Jó véleménnyel vagyok a pécsi csapatról, fiatalok és jó focit játszanak. Szerintem nyílt sisakos mérkőzés lesz, hiszen mindkét együttes jól játssza a futballt.

Olvasói sztorik