NB I

Kettős emberelőnyben sem nyert az Újpest

A házigazda lilák nem tudták kihasználni a komoly létszámfölényt, 1-1-re végeztek a Diósgyőr ellen.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Újpest FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3700 néző. Játékvezető: Vad II
Újpest: Balajcza – Nagy J., Litauszki, Heris, Forró – Vasziljevics, Balogh B. (Koszovics, 88.) – Simon K. (Mboma, 63.), Nagy G., Szuljics – Sztaniszavljevics. Edző: Nebojsa Vignjevics
DVTK: Rados – Okuka, W. Alves, Kádár, Huszics – Egerszegi, Elek Á. (Takács T., 44.) – Bori, Bognár I. (Debreceni, 70.), Bacsa (Németh M., 87.) – Grumics. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Szuljics (61.), illetve Grumics (53.)
Kiállítva: Egerszegi (67.), Debreceni (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újpestiek közül Kabát Péter, valamint a Diósgyőrből érkezett Vadász Viktor hiányzott a DVTK ellen. A két csapat most találkozott egymással ismét a tavaszi Magyar Kupa-döntőt követően, amelyet tizenegyesekkel a fővárosiak nyertek. A vendégeknél a sérült Antal Botond és Barczi Dávid nem játszhatott, a legújabb igazolás, Griffiths pedig még nem volt bevethető.

A 18. percig semmi említésre érdemes nem történt a pályán, a két csapat taktikusan, jó iramban, de helyzetek nélkül focizott, akkor viszont Nagy Gábor ígéretes lövése ment mellé. A 23. percben Grumics tíz méterről, kapásból lőtt, de Balajcza a keresztlécre tolta a labdát. A 41. percben Simon Krisztián sarkazása után Rados védett.

A szünet után Okuka távoli bombáját védte Balajcza, majd Grumics találta el a kapufát. Az 53. percben Takács Tamás fejelt mellé. Ezt követően Takács remek beadását Grumics a földön állva, két újpesti közül fejelte a hálóba (0-1). Érdekes módon a gól után is a diósgyőriek maradtak támadásban, de egy akció elég volt a hazaiaknak az egyenlítéshez: a 61. percben Nagy Gábor mértani pontosságú beívelését Szuljics fejelte a hálóba (1-1). Négy perccel később Nagy Gábor újabb kiváló beadása középen három csapattárs lábai előtt is elsuhant.

Ugyancsak a 67. percben történt, hogy Egerszegi Tamás megkapta második sárga lapját, így a DVTK emberhátrányba került. A 72. percben Grumics veszélyeztetett, de célt tévesztett, majd öt perccel később még egy diósgyőrinek el kellett hagynia a pályát: a játékvezető azért adott piros lapot Debreceni Andrásnak, mert Mboma eljátszotta, hogy a védő a tizenhatos vonala előtt lerántotta. A 79. percben Balogh Balázs távoli bombáját Rados kiütötte, a másik oldalon Takács kerülhetett volna nagy helyzetbe, ha eltalálja a labdát…

A hajrában Koszovics fejelt Rados kezei közé, majd Nagy Gábor lőtt fölé, de több gól nem született, így az Újpest a 15 perces kettős emberelőny ellenére sem tudta megnyerni a meccset.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a Rába ETO egykori kiváló játékosa, majd vezetőedzője értékelte:

Volt egy kis szópárbaj a lelátón, ettől eltekintve nagyon lelkesen szurkolt a két tábor. Ennek ellenére az első félidő gyengécskére sikeredett. Két említésre méltó esemény volt: Grumics kapáslövését Balajcza bravúrosan védte, Nagy Gábor pedig veszélyesen célozta meg a hosszú sarkot. Ezen kívül csak mezőnyjátékot és taktikai harcot láthattunk.

A két együttes ugyanabban a hadrendben állt fel, de a második félidőben a DVTK négy-négy-kettőre váltott, és a harmadik-negyedik helyzetét már kihasználta. Szép támadás végén egyenlített az Újpest, a második felvonás már sokkal jobb volt. Nagyon jól küzdött a Diósgyőr, a két jogos kiállítás fantasztikus nagy lelkierőt mozgatott meg náluk, emberfeletti teljesítménnyel tudták kiharcolni a döntetlent, amely a játék képe alapján reális. A küzdelem megvolt, de a nagyon gyors futások nem. Kocogósra vették a figurát a játékosok, márpedig ez a közönség jobb játékot érdemelt volna. Újpesti részről kimondott csatár nélkül nehéz veszélyes támadójátékot produkálni.

Olvasói sztorik