NB I

Jól érzik magukat a diósgyőriek a dobogón

A másodosztályból igazolt Takács Tamás első NB I-es gólja rögtön három pontot ért a DVTK-nak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az utolsó utáni pillanatban szerzett góllal győzte le 2-1-re a Kecskemétet a Diósgyőr az élvonal negyedik fordulójában. A DVTK már a 16. percben vezetéshez jutott, ám a második félidő elején egyenlítettek a vendégek. A hajrában teljesen kapuja elé szegezte ellenfelét a szurkolói által támogatott Diósgyőr, és a csereként beállt Takács Tamás révén meg is szerezte a győzelmet a 93. percben.

A győztes gólt jegyző 23 éves csatár idén nyáron érkezett a miskolciakhoz az NB II-es Szigetszentmiklóstól, és mindössze négy élvonalbeli mérkőzésre volt szüksége, hogy megszerezze első gólját a legmagasabb osztályban. Takács Tamás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, még most is nehezen fogja fel, hogy ilyen fontos góllal nyitotta találatai sorát az NB I-ben.

– Élete első NB I-es gólját szerezte közel hatezer ember buzdítása közepette. Milyen érzés volt?
– Talán még most sem fogtam fel igazán, hogy a kilencvenharmadik percben lőtt gólommal sikerült legyőzni a Kecskemétet. Nagyon örülök az első NB I-es találatomnak, annak pedig főleg, hogy ez egyben győzelmet ért a csapatnak. Nagy öröm egy ilyen meccsen betalálni, én is és a társak is nagyon boldogok voltunk – mondta Takács Tamás.

– Négy bajnokijukból hármat nyertek, egy pedig döntetlennel zárult. Ilyen rajtra számítottak?
– Bíztunk a jó kezdésben, hiszen nagyon jó csapatunk van. Minden meccsünkre úgy futunk ki, hogy győzni akarunk. A következő fordulóban Pécsre látogatunk, oda is nyerni megyünk. Szeretnénk folytatni a megkezdett szériánkat, és minél több meccset megnyerni a szezonban.

– A pécsi találkozóra három nap pihenővel alapoztak. Jól jött a kis szünet a csapatnak?
– A szezon eddigi részében heti két tétmeccsünk volt – a bajnokság mellett az Európa Ligában és a Magyar Kupában is helyt kellett állnunk. Jól jött ez a kis pihenő a csapatnak, felfrissültünk. Hosszú sorozat vár még ránk ősszel, feltöltődött a csapat, így újult erővel vetjük bele magunkat a munkába.

– A hosszú munka végén milyen eredményekkel lennének elégedettek, mire lehet képes az idei DVTK?
– Mindkét kupasorozatban, a Magyar Kupában és a Ligakupában is jól akarunk szerepelni, a lehető legtovább szeretnénk menetelni. A bajnokságban pillanatnyilag dobogós helyen állunk, ez jó érzéssel tölti el a csapatot. Szeretnénk megragadni az élmezőnyben, és a szezon végén is legalább a harmadik helyen zárni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik