NB I

Szalai Vilmos a DVTK játékosa

Újabb játékossal bővült a borsodiak kerete: a 23 éves középhátvéd Mezőkövesdről érkezett, és pénteken délután már be is kapcsolódott a közös munkába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 23 éves középhátvéd, Szalai Vilmos – a sokszoros válogatott Szalai Ádám öccse – Újpesten kezdte pályafutását, ott is mutatkozott be a felnőttek között, előbb az NB II-ben, majd az NB I-ben. Ismert játékos azonban a Mezőkövesd-Zsóry színeiben lett, az előző bajnokságban 26 mérkőzésen két gólt szerzett.

– A támadók létszáma Georges Griffiths érkezésével teljessé vált, a középpályán is megvagyunk, csak a védelem közepére kerestünk még egy labdarúgót Vadász Viktor távozása után – idézi a DVTK honlapja Árki Gábor sportigazgatót. – Szalai Vilmos személyében megtaláltuk az ideális jelöltet, aki igen mondott a hívásunkra. Így ebben a csapatrészben is előállt az az ideális helyzet, hogy senkinek ne legyen bérelt helye a kezdőcsapatban, mindenkit még jobb teljesítményre sarkalljon a konkurenciaharc. Szalai Vilmost felmérte a szakmai stáb, nagyszerű alapképességekkel rendelkezik, látszik benne a potenciál, hogy kiváló labdarúgó legyen, emellett már rendelkezik némi NB I-es rutinnal is. A fiatal védő leigazolásával teljessé vált a keretünk, ha azonban valamelyik labdarúgónkért visszautasíthatatlan ajánlat érkezik, akkor az természetesen az új helyzetet teremt.

– Őszintén elmondom, más komoly ajánlatom nem volt, de ha lett volna, akkor is a Diósgyőrt választom – mondta Szalai Vilmos. – Egy magyar topcsapat játékosa lettem, amivel újabb szintre léptem. Nagyon bízom benne, hogy élni tudok ezzel a lehetőséggel. Már tavaly megtapasztaltam, hogy Borsod megyében mennyire szeretik a focit, a DVTK szurkolóit pedig nem kell bemutatni senkinek, ellenfélként is szerettem itt játszani. Elsődleges célom, hogy beverekedjem magam a védősorba, bár tisztában vagyok vele, hogy milyen nehéz dolgom lesz. Nem akármilyen játékosok állnak előttem, de bízok magamban.

A játékos az aláírást követően csatlakozott is a DVTK edzéséhez, a hétvégi bajnoki mérkőzésen azonban még nem léphet pályára.

Olvasói sztorik