NB I

Stresszmentes hozzáállás szükséges

Dudás Ádám szerint Pápán higgadtabban kell viselkedniük ellenfelük kapuja előtt, mint eddig.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ha valaki azt mondja másfél hónappal ezelőtt, hogy az élvonal negyedik fordulója után a Lombard Pápa négy ponttal és öt hellyel megelőzi majd a Győri ETO-t, bizonyára senki nem hitt volna neki, márpedig a tabella most pontosan így fest. A kiesőjelöltnek titulált pápaiak bravúrosan jól, a bajnokesélyesnek tartott győriek viszont meglepően gyengén kezdték a szezont. Szombat este, a Lombard otthonában találkozik a két csapat, és ha tuti tippet kellene mondanunk, sokkal bizonytalanabbak lennénk, mint másfél hónappal ezelőtt…

Dudás Ádám eddig nem kapott valaki sok lehetőséget a bajnokságban, hiszen a Honvéd ellen csak az utolsó percekre küldte pályára Horváth Ferenc vezetőedző, a Ferencváros ellen pedig bő húsz perc jutott neki – jobbhátvédként. A győriek 25 éves középpályása a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy helyzetkihasználásuk javítása érdekében próbálnak meccsszituációkhoz hasonló helyzeteket gyakorolni az edzéseken, de a legfontosabb, hogy a kapu előtt higgadtabban viselkedjenek, mint eddig.

– Milyen a hangulat Győrben a szombati, Lombard elleni meccs előtt?
– Olyan, mint általában. Nem érzem, hogy lenne okunk pánikra vagy elkeseredésre. Lement négy forduló, becsúsznak néha rossz meccsek, velünk is ez történt – kezdte Dudás Ádám.

– Mitől remélnek változást?
– A helyzetkihasználással hadilábon állunk, remélem, ezt sikerül kiküszöbölnünk, és megmutatni, hol is van a helyünk igazából. Meccsszituációkhoz hasonló helyzeteket kell gyakorolni edzésen, illetve egy kicsit higgadtabbnak lenni, nem kapkodni, és nem engedni, hogy a stressz eluralkodjon rajtunk.

– Csak a helyzetkihasználásukon kell javítani, vagy más is szükséges, hogy egyenesbe kerüljenek?
– Egy győzelem! Teljesen mindegy, hogyan, de nyernünk kell!

– Talán senki nem gondolta a bajnokság előtt, hogy négy forduló után a Pápa jobban áll majd a tabellán, mint a Győr. Hogy készülnek a jól rajtoló ellenfelükre.
– Ugyanúgy foglalkozunk velük, mint bármely más csapattal. Mindenkit egyenrangúan kezelünk, senkit nem nézünk le, és nem is szabad. Százszázalékosan próbálunk felkészülni a pápaiakból, akárcsak a közelmúltban a Fradiból vagy a Videotonból.

– Hosszú idő után ismét jobbhátvédként szerepelt, várható, hogy a közeljövőben ismét felbukkan azon a poszton?
– A szükség nagy úr, és mivel a Fradi ellen támadnunk kellett, az edzőnk megpróbált minél több támadót beküldeni, akik hátulról is képesek előremenni. A pápai összeállítás még a jövő zenéje, mi is csak a meccs előtti taktikai megbeszélésen tudjuk meg.

– Két válogatott összetartás is volt mostanság. Nem érzik meg a Telkiben tréningező csapattársaik hiányát?
– Megoldjuk, úgy gondolom… Ők ott vannak, ott edzenek, mi itt vagyunk, és itt edzünk. Két napokról beszélünk, ezeket nem lehet nagy kiesésnek tekinteni. Ráadásul a válogatott játékosainknak nem kell bemutatni, hogy mit kell csinálni nálunk, tehát nem hiszen, hogy lemaradnának emiatt.

Olvasói sztorik