NB I

Kapusa nyerte meg a meccset a Fradinak

A Ferencváros 1-0-ra győzött a Győri ETO otthonában rendezett rangadón az élvonal negyedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Győri ETO FC – Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Győr, 5000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Győr: Kamenar – Svec (Dudás 69.), Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Pátkai (Trajkovics, 81.) – Rudolf G., Kronaveter (Andrics, 54.), Varga R. – Priskin. Edző: Horváth Ferenc
FTC: Dibusz – Bönig, Mateos, Pavlovics, Nalepa – Gyömbér, Busai – Dilaver, Gera (Havojics, 78.), Nagy Dániel (Csukics, 65.) – Böde (Lauth, 78.). Edző: Thomas Doll
Gólszerző: Busai (45.)
Kiállítva: Varga R. (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaknál Rudolf Gergely és Priskin Tamás, a vendégeknél Gera Zoltán és Böde Dániel is a kezdőcsapatban kapott helyet. A győriek közül Leandro Martínez és Marek Strestík is hamarosan visszatér sérüléséből, de ezúttal még hiányoztak a keretből.

A várakozásoknak megfelelően remek iramban, ígéretes akciókkal kezdődött a meccs, mindkét kapusnak volt dolga bőven. Előbb a hazaiak veszélyeztettek, majd a Fradi pillanatai következtek. A 19. percben Rudolf Gergely lőtt az oldalhálóba. A komoly ziccerek ezután sem sorjáztak, de változatlanul veszélyesen fociztak a felek. A 38. percben Rudolf Gergely közeli lövését védte Dibusz, majd Priskin lőtt közelről a kapu fölé. A szünet előtt Böde Dániel lepasszolta a labdát a győriek által őrizetlenül hagyott Busai Attilának, aki magabiztosan a kapuba lőtt (0-1).

A szünet után Dilaver beívelése után Gera Zoltán lőtt, de Kamenar védett. A másik oldalon egy szöglet után Lipták fejelt a kapu fölé. A 62. percben Priskin Tamás fejese után a labda Mateos hátáról pattant ki. A hátrányban lévő házigazdák próbáltak nyomást gyakorolni ellenfelükre, de az FTC védelme jól működött. Három perccel később Varga Roland elől mentett nagyot a kivetődő Dibusz; ezután Varga már a kapuson is túljutott, de a labda a kapufáról ment ki. A 66. percben Lipták közeli fejesét is kiütötte a kapus.

A hetvenedik percben Varga Roland ismét nagy helyzetet hagyott kihasználatlanul, majd a 82. percben Rudolf, Varga és Andrics is egyenlíthetett volna, de egyiküknek sem sikerült. A 85. percben Varga Roland becsúszva szerelni próbálta Havojicsot, nem érte el a lábát, a Fradi légiósa tett két lépést, majd látványosan a földre dobta magát, és a játékvezető megette, piros lapot adott a győri támadónak.

A 89. percben Priskin összeszólalkozott Busai Attilával, de ebből nem lett kiállítás, csak sárga lap, pedig egy-két kisebb pofon is gazdára talált… A legvégén Rudolf Gergely felé szállt egy pontos beadás, de Dibusz ezt is megkaparintotta. Bár Busai Attila szerezte a Fradi győztes gólját, a sikerben nagyobb szerepe volt a ragyogó formában védő Dibusz Dénesnek. A győriek pocsékul rajtoltak az NB I-ben, hiszen egy győzelem és három vereség az eddigi mérlegük.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Szűcs Mihály, a Ferencváros egykori BL-csapatának játékosa értékelte:

Az első félidőben mindkét csapat nagyon pontatlanul játszott, feltűnőek voltak az indokolatlan labdavesztések. Mindkét együttes érezte, hogy nagyon fontos a győzelem, és hiába rangadó, a döntetlen egyiküknek sem volt jó. Ez rányomta a bélyegét a játékra, jobbára csak mezőnyjáték zajlott, a középpályán kialakultak a párharcok, de sok tudatosságot egyik oldalon sem lehetett felfedezni. A lehető legjobb pillanatban rúgta a gólt a Fradi.

Nagy Dániel már a Chelsea ellen is biztató megmozdulásokkal vétette észre magát, és most is nagyon jó volt az ütempassza Böde Dánielnek. Böde egyre jobb formában van, ezúttal is nagy harcot vívott a védőkkel, mindenki rá koncentrált, ezért feledkezhettek el Busai Attiláról a gól előtt, ő pedig szépen bepasszolta a labdát.

A második félidő sem hozott szép, felépített játékot, pedig a két csapat játékosállománya alapján többet várnék. Egyre nagyobb küzdelem alakult ki, a Fradit megnyugtatta a gól, többet passzoltak, de fokozatosan átvette a játék irányítását a Győr. Nagyon sok helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, és lecsorgó labdák is adódtak előttük. A vendégek legjobb játékosa szerintem Dibusz Dénes volt, nem csak a bravúrjai miatt, hanem azért is, mert együtt élt a játékkal, és a kijöveteleivel, a nyugalmával sokat segített a többieknek.

Jellemző volt, hogy sokszor lelkesen, önfeláldozó módon kisegítették egymást, ezt jó volt látni, hiszen vannak olyan időszakok, amikor nem mindig a jó játékkal lehet megnyerni a meccset. A Fradinak kellett a szerencse is, hogy nagyon fontos három pontot szerezzen. Szintén jó volt látni, hogy Gera Zoli most is üde színfoltja a labdarúgásunknak a mentalitásával, a játékintelligenciájával. Az egész meccsen talán egy eladott labdája volt. A Győrben több van, mint az eddig megszerzett három pont, hiszen a Videoton ellen és most is dominált, de az összpontosítással valami probléma van.

Olvasói sztorik