NB I

Pályafutása legszebb évein van túl

A negyvenedik születésnapját ünneplő Szasa Sztevanovics klubigazgatóként még sikeresebb lenne, mint játékosként volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn ünnepelte negyvenedik születésnapját a Győri ETO korábbi kiváló kapusa, a jelenleg klubigazgatóként ténykedő Szasa Sztevanovics. A szerb hálóőr tíz éve, 2004-ben került a győri klubhoz, amelynek több mint 250 alkalommal védte a kapuját. A korábbi négyszeres válogatott kapus nagy álma volt, hogy bajnoki címet szerezzen hazánkban, és pályafutása utolsó évében, 2013-ban ez meg is adatott neki. A Rangadó.hu megkereste a születésnapos klubvezetőt, aki magyarországi pályafutásáról, új munkaköréről és szezonbeli várakozásairól is beszélt.

– Számomra ez a legszebb tíz év volt a pályafutásomban – kezdte Szasa Sztevanovics. – Korábban még sosem voltam bajnok, és az utolsó évben sikerült megszereznünk az aranyérmet. Előtte többször voltunk másodikok, harmadikok, illetve játszottunk kupadöntőt, de a bajnoki cím még hiányzott. Megnyertük a bajnokságot, és utána nyugodt szívvel tudtam abbahagyni a futballt. Az utolsó évben többször is nyilatkoztam, ha megnyerjük a bajnokságot, akkor visszavonulok. Voltak természetesen nehéz időszakok, de összességében nagyon pozitívak az elmúlt évek. Örülök, hogy idejöttem, és nagyon jól éreztem magam az utóbbi tíz évben itt Magyarországon. A második fiam itt is született, a nagyobbik már ide jár iskolába, és itt tervezzük a jövőt. Külön örömmel tölt el, hogy továbbra is a klubnál tudok dolgozni, úgyhogy tényleg minden pozitív.

– Van olyan dolog az utóbbi tíz évből, amire nem emlékszik vissza szívesen?
– Csak a jó dolgokra emlékszem vissza szívesen, de a kétezer-hetes idényben nagyon rosszul szerepeltünk, és csak az utolsó meccsen maradtunk benn az élvonalban. Ez volt az ETO leggyengébb szezonja, amióta én itt vagyok. Onnantól kezdve a következő évben már harmadikok voltunk, és kiléptünk a nemzetközi porondra, ahol a Stuttgart ellen estünk ki. Játszottunk kupadöntőt is, amelyen sajnos kikaptunk a Honvédtól. Volt olyan év is, amikor végig vezettünk a bajnokságban, de az utolsó pillanatban lecsúsztunk a harmadik helyre. Az utolsó négy-öt szezonban azért már olyan szinten játszott a Győri ETO, ahogy illik egy ilyen klubnak. Remélem, hogy továbbra is felfelé megyünk.

– Hogy érzi magát az új szerepkörben, klubigazgatóként?
– Az biztos, hogy más, és egy kicsit nehezen viselem, hogy a lelátóról kell néznem a meccseket. Próbálok minél hamarabb és minél gyorsabban beilleszkedni az új munkakörbe. Szerintem jól is megy. Az a célom, hogy sikeresebb legyek ebben a székben, mint amilyen játékos voltam.

– Mennyire volt csalódott az előző szezon végén, amikor csak gólkülönbséggel maradtak le a DVSC mögött az aranyéremről?
– Bánt a dolog, mert ugyanannyi pontot szereztünk, mégis a DVSC lett a bajnok a gólkülönbség miatt. A Debrecent itthon legyőztük, idegenben döntetlenre végeztünk. Más országban, ahol más szabályok vannak, ott lehet, hogy mi lettünk volna a bajnokok, de a második hely is szép eredmény számomra.

– Mit vár az új szezontól?
– Úgy érzem, erősebbek vagyunk, mint tavaly. Leigazoltuk Priskin Tamást, akit senkinek nem kell bemutatni. Győri szíve van, és haza akart térni a családjával, ő nagy erősítést jelent a csapatnak. Megerősítettük a kapusposztot is, és Stieber Andrást is szerződtettük. Ő egy fiatal srác, aki több évet kint töltött Angliában. Fizikálisan még nincs a megfelelő szinten, mert sérülések miatt sokat kihagyott, de várjuk, hogy rendben legyen. Erősebbek lettünk, ugyanaz a célunk, mint tavaly, és szerintem jó úton haladunk – mondta Szasa Sztevanovics.

Olvasói sztorik