NB I

A pécsiek legyőznék a veretlent

A PMFC védője, Nagy József szerint a játékuk rendben van, csak a helyzetkihasználáson kell javítaniuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pécsieknek továbbra is várniuk kell első győzelmükre az élvonal új szezonjában. Az Újpest elleni 1-1 után Szombathelyen is hasonló eredmény született, de mindez csak számtani egyezést takar. Véber György a lila-fehérek elleni meccs után azt nyilatkozta, hogy akkor játszottak a legrosszabbul, és ezt több játékosa is megerősítette. Vasárnap a Haladás ellen viszont teljesen másik arcát mutatta a PMFC-Matias, még akkor is, ha a tréner csak a lelátón foglalhatott helyet az eltiltása miatt. Jól játszott a Pécs és a végén több százszázalékos ziccert is elpuskázott, ezért csak egy pontot vihetett haza.

A Rangadó.hu megkeresésére Nagy József beszélt a Haladás elleni mérkőzésről, és elmondta, hogy a helyzetkihasználásban mindenképpen fejlődniük kell.

– Nagyon szomorú vagyok, hogy nem sikerült megnyernünk a Haladás elleni mérkőzést. A helyzetkihasználással voltak problémák, hiszen több százszázalékos ziccer is kimaradt. Fontos lett volna megszerezni az első győzelmet. A csapatban jó a hangulat, de azért egy kis feszültség is észlelhető az öltözőben. Egy esetleges győzelem sokat dobna a csapat játékán és akkor jönnének az eredmények is – mondta a PMFC 26 éves védője, Nagy József.

– Mennyire volt nehéz a dolguk amiatt, mert Véber György csak a lelátóról figyelhette a meccset?
– Természetesen jobb, ha ott ül a vezetőedző a kispadon. Kulcsár Árpád jól ellátta a feladatát és tudott nekünk segíteni. Persze a lelátó sem volt messze, így tudtak kommunikálni Véber Györggyel.

– Ön szerint még miben kell fejlődnie a csapatnak?
– Négy mérkőzésünk volt eddig és az Újpest elleni meccs kivételével mindenhol mi domináltunk. Az MTK elleni találkozót is ide lehet sorolni, hiszen két gólt kaptunk pontrúgásból, egy pedig megpattant. Az tény, hogy a lila-fehérek ellen nagyon rosszul játszott a csapat, de a mutatott játékkal nincsenek problémák, csak a helyzetkihasználással. Sokkal hatékonyabbnak kell lennünk.

– A következő fordulóban a veretlen Diósgyőr látogat Pécsre. Mit vár attól a mérkőzéstől?

– Nagyon nehéz meccsre számítok. Jó játékosai és remek csapata van a Diósgyőrnek. Nem véletlenül meneteltek az Európa Ligában. Mi sem hagyjuk magunkat. Már többször bizonyítottuk a tavalyi szezonban is, hogy itthon tudunk meglepetést okozni. Remélem, hogy itt hazai pályán meglesz az első győzelem.

Olvasói sztorik