NB I

Ezúttal is csak egy pont jutott az Újpestnek

A lilák 1-1-es döntetlent játszottak a Pécs otthonában; Véber Györgyöt elküldték a kispadtól.
OTP Bank Liga, 3. forduló
Pécsi MFC-Matias – Újpest FC 1-1 (1-0)
Pécs, 2000 néző. Játékvezető: Erdős
PMFC: Gőcze – Nagy József, Romics (Csausics, 87.), Balogh Béla, Mohl – Kővári (Uzoma, 63.), Márkvárt, Szatmári, Horváth A. (Fröhlich, 69.), Heffler – Pölöskey. Edző: Véber György
Újpest: Balajcza – Vadász, Litauszki, Heris, Forró – Simon K., Vasziljevics (Berat, 75.), Mboma (Sztaniszavljevics, 65.), Nagy Gábor, Balogh Balázs – Szuljics (Koszovics, 89.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Mohl (tizenegyesből 44.), illetve Simon K. (55.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kabát Péter személyében legjobb csatárát sérülés miatt továbbra is nélkülöző Újpest egy győzelem és egy iksz után a bajnokságot egy vereséggel és egy döntetlennel kezdő Pécs otthonába látogatott.

A tizedik percben Szuljics remek beadását Mboma tíz méterről a kapu fölé fejelte. A 18. percben Heffler Norbert lövése néhány centivel a keresztléc fölött suhant el. A 23. percben Simon 18 méteres lövése a kapu felé tartott, de végül mellé kanyarodott. Ezután Vasziljevics beadását a pécsi kapus elcsípte Simon Krisztián elől. A 39. percben Vasziljevics a földre került a tizenhatoson belül Nagy József mellett, a játékvezető tizenegyest ítélt, de az asszisztens jelezte, hogy lesen volt az újpestiek egyik játékosa, így szabadrúgás következett. A szünet előtt Heris szabálytalankodott Nagy Józseffel szemben a jogosan megítélt büntetőt Mohl Dávid magabiztosan értékesítette (0-1).

A gól után a játékvezető a pécsi kispadtól Véber György vezetőedzőt, az újpesti szakmai stábból pedig Pálinkás András kapusedzőt küldte el.

Az 53. percben Simon Krisztián lövését Gőcze kivédte, majd két perccel később Szuljics sokadik remek passza után Simon Krisztián elvitte a labdát a kimozduló kapus mellett, majd a hálóba gurította (1-1). Nem sokkal később egy újpesti kontra végén Szuljics lőtt ígéretes helyzetben, de a gyenge kísérletet könnyedén fogta Gőcze. A 61. percben Forró visszafejelt labdáját Vasziljevics vetődve a kapu mellé fejelte. A folytatásban az Újpest játszott némi fölényben, amely a hajrában fokozódott, néhány lehetőség is kialakult a hazai kapu előtt, de ezekből nem született gól.

A 84. percben Forró Gyula beadását Simon csúsztatta a kapu mellé, 12 méterről. A túloldalon Balajcza kiütött egy beadást, éppen Heffler Norbert lábai elő, de nem tudta irányítani, és az üres kapuba juttatni. Az utolsó percben Nagy Gábor szerezhetett volna gólt, de Uzoma blokkolni tudott. A szöglet után a becsúszó Litauszki elvétette a labdát, pedig nagy helyzetben volt…

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd vezetőedzője értékelte:

Szimpatikus volt az Újpest játéka, látok fejlődést a csapatban, bár több játékos még mindig nem üti meg az NB I szintjét. Az edzői stáb munkáját dicséri, hogy ebből ilyen játékot tud kihozni. A Pécs eddig jól futballozott, csak szerencsétlen volt, most viszont száz százalékig az történt a pályán, amit az Újpest akart. A vendégek domináltak, kezdeményeztek, helyzeteket alakítottak ki, bár változatlanul megvannak azok a hiányosságok, amelyek behatárolják a csapat lehetőségeit: például egyetlen klasszikus befejezőcsatár sincs…

Amit játszottak, ennek ellenére teljesen rendben volt. Kivéve, hogy Heris hozta a formáját, nem először követett el kapitális hibát azon a területen, ahol nem szabad, pláne egy védőnek nem. Az Újpest ezt a meccset futballban megnyerte, hogy mégis csupán egy pontot szerzett, az ennek a hibának köszönhető, és annak, hogy nincs olyan támadójátékosa elől, aki ebbe a szerkezetbe illene. A meccs azért tetszett, mert lehetett látni, az Újpest mit akar játszani. Végig megvolt a csapatban a győzelemre törekvés.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik