NB I

A szezon leggyengébb meccse volt

Mohl Dávid jogosnak érzi vezetőedzőjük, Véber György kritikáját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három forduló elteltével még négy nyeretlen csapat van az OTP Bank Ligában. A Dunaújváros némileg kilóg a sorból, ugyanis a Ferencváros elleni mérkőzését később játssza, így eggyel kevesebb meccsen lépett pályára. A Kecskemét, Puskás FC, Pécs hármas azonban három bajnokin mutathatta meg magát, ám győzelmet még nem könyvelhetett el egyik csapat sem. Utóbbi együttes legutóbb az Újpest ellen játszott 1-1-es döntetlent odahaza úgy, hogy az első félidőben még vezetett.

A pécsiek vezető találatát Mohl Dávid szerezte az első játékrész hajrájában büntetőből. A bal oldali védő a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, véleménye szerint az Újpest ellen játszottak a legrosszabbul az idei szezonban.

– Amit kért tőlünk az edző a mérkőzés elején, abból semmit nem valósítottunk meg az Újpest ellen. Ahelyett, hogy mi irányítottuk volna a játékot, végig az Újpest passzolgatott. Igaza van Véber Györgynek abban, hogy most játszottunk a leggyengébben az idei szezonban – mondta Mohl Dávid.

– Az ön találata majdnem három pontot ért. Mi hiányzott az első győzelem megszerzéséhez?

– Én voltam kijelölve a büntetőhöz és berúgtam. A minimum az lenne, hogy a hazai meccseinken dominálni tudjunk. Nagyon fontos, hogy több helyzetet kell kidolgoznunk, és ezeket hatékonyabban kell kihasználni. Sokkal jobban kell figyelni a labdatartásra, mind a középpályán, mind a támadósorban.

– Szerdán kezdi meg a Magyar Kupa-szereplést a Pécs. Mire számít, jó főpróba lehet a hétvégi bajnokira?

– Megye I-es csapat ellen mérkőzünk meg. Az a célunk, hogy ami helyzetet tudunk, azt lőjük be. Szerintem egy nagyon jó hangulatú mérkőzést fogunk játszani a Szászvár ellen. Nagyon fontos lenne, hogy sikerrel vívjuk meg a találkozót, ami egy kis önbizalmat is adhat a csapatnak. A megfelelő regenerálódásra is szükségünk lesz, hiszen vasárnap bajnoki mérkőzést játszunk Szombathelyen.

– Az eddigi tapasztalatok szerint Szombathelyen mindig nagyon nehéz dolga van a csapatoknak. Mit vár attól a mérkőzéstől?

– Igen tudjuk, hogy a Haladás otthon nagyon erős. Természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy több alapemberük is távozott, de még így is nagyon veszélyesek. Az előző forduló egyik csapatnak sem sikerült jól. Ők kikaptak a DVTK ellen három-nulla, mi pedig itthon egy-egyet játszottunk az Újpesttel. Mindkét együttes javítani szeretne és pontokat szerezni. Érdekes mérkőzés lesz.

Olvasói sztorik