NB I

Odahaza nem halad a Haladás

A szombathelyiek 1-1-et játszottak a Pécs ellen az élvonal negyedik fordulójában. Képgalériával!
OTP Bank Liga, 4. forduló
Szombathelyi Haladás – Pécsi MFC-Matias 1-1 (0-0)
Szombathely, 2500 néző. Játékvezető: Vad II
Haladás: Rózsa – Jagodics M. (Schimmer, a szünetben), Dvorschák, Devecseri, Katona M. – Medgyes (Városi, a szünetben), Jancsó, Nagy O., Szakály A. (Iszlai, 69.), Halmosi – Gaál. Edző: Artner Tamás
PMFC: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romics, Mohl (Kővári, a szünetben) – Horváth A., Márkvárt, Szatmári, Uzoma, Heffler N. (Rácz, 77.) – Pölöskey (Fröhlich, 70.). Megbízott edző: Kulcsár Árpád
Gólszerzők: Halmosi (64.), illetve Heffler N. (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kisebb sérülés miatt hiányzó Radó András nélkül lépett pályára a Haladás a vezetőedzőjét eltiltás miatt nélkülöző Pécs ellen.

A 18. percben Nagy József lövése épphogy elment a kapufa mellett. A másik oldalon Nagy Olivér lövését Gőcze kiütötte. A szünet előtt Nagy József kezéhez ért a labda a tizenhatoson belül, de a bíró nem látott okot a büntetőre. Ennél több valamirevaló eseményt képtelenség lett volna feljegyezni az első félidőből, amelynek irama és színvonala is rendkívül alacsony volt.

Az 59. percben egy hazai szöglet után Szakály Attila lőtt, de Szatmári Lóránd vetődve, lábbal mentett. A túloldalon három pécsi nyargalt a kapu felé egy szombathelyivel szemben, de Heffler Norbert remek passza után Pölöskey Péter elrontotta saját csapata nagy helyzetét, mert nem hagyta, hogy a mellette futó Márkvárt Dávid fejezze be az akciót. Az elpuskázott ziccer megbosszulta magát, mert egy szabadrúgás után az őrizetlenül hagyott Halmosi Péter szép fejesével megszerezte a vezetést a Haladás (1-0).

A 71. percben Halmosi centerezése Nagy Olivér lába és Gőcze Gergő keze előtt is elsuhant néhány centivel. A 77. percben Nagy József passzolt középre, a kapu előtt a hazaiak nem figyeltek Heffler Norbertre, aki higgadtan a kapuba lőtt (1-1). Négy perccel később Uzoma szerzett labdát, majd néhány méter után rálőtte, de fölé ment. A túloldalon Városi, a pécsiek részéről pedig Rácz szerezhetett volna gólt, majd a 87. percben egy újabb gyors vendégkontra végén Fröhlich tisztára játszotta magát, de arasznyival a kapufa mellé lőtt. A legvégén meccslabdákat rontott a Pécs: Márkvárt közeli lövését vetődve védte Rózsa, majd Romics közeli fejesét is hatástalanította a kapus.

A Pécs továbbra is nyeretlen a mostani szezonban, a Haladás pedig áprilisban győzött legutóbb hazai környezetben.

– Az első félidőről ne is beszéljünk… A második felvonásban a Haladásnak voltak jó időszakai, de a végén örülhetett, hogy megúszta vereség nélkül. Az egyenlítőgól után féltem, hogy kikapnak a szombathelyiek, és ha a vendégek nem szórakozzák el mindhárom nagy ziccerüket, ez be is következett volna. Nehéz lesz összeállnia a Haladásnak, mert képességbeli gondokat látok. Az, hogy valaki az NB I-ben játszik, még nem jelenti azt, hogy NB I-es játékos. Félek ettől a szezontól, az a baj, hogy nincs benne a csapatban a játék. Az első félidőben a pécsiek sem tetszettek, de a gól után azt játszották, amit tudnak – mondta a Rangadó.hu szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás egykori válogatott játékosa.

Olvasói sztorik