NB I

Egy pontnak is örülne a Fradi ellen

Balogh János szeretne védeni az FTC ellen, de kisebb sérülése miatt ki kellett hagynia a válogatott összetartást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton továbbra is megállíthatatlan az élvonalban, legutóbb a Nyíregyháza volt a szenvedő fél. Az újoncnak tehát nem sikerült a bravúr, hiszen 2-0-ra kikapott a jobb erőkből álló ellenfelétől. Nemanja Nikolics még egy büntetőt is kihagyott, de előtte a Nyíregyháza edzőjét, Csábi Józsefet elküldték a kispadtól. További negatívum, hogy a csapat kapusa, Balogh János könnyebben megsérült az egyik ütközés során. Hónapok óta folyamatosan részt vesz a Pintér Attila szövetségi kapitány által szervezett válogatott összetartásokon, most azonban ki kellett hagynia a programot.

A Rangadó.hu megkereste Balogh Jánost, aki beszélt a Videoton elleni mérkőzésről és a válogatott kerettagságról is.

– Úgy gondolom, kihoztuk magunkból a maximumot. Sajnos a Videoton ennyivel volt jobb nálunk. Ráadásul a büntető előtt ütköztem egy fehérvári játékossal, és kaptam egy ütést a térdemre. Ez másnap volt elég fájdalmas, de majd az orvosi vizsgálat során kiderül, mennyire komoly a sérülés. Abban maradtunk, hogy nem utazom el a válogatott összetartásra és csak a hét második felében kezdem el az edzést. Mindenképpen ott szeretnék lenni a Ferencváros elleni mérkőzésen – kezdte Balogh János.

– Miben kell fejlődnie a Nyíregyházának?
– Későn álltunk össze, szerintem ez lehet a fő probléma. Tíz játékos érkezett a klubhoz. Időre van szükség, míg a csapat teljesen összecsiszolódik és azonos erőnléti szinten lesz.

– Mennyire nehezítené a helyzetüket, ha Csábi Józsefet eltiltanák?
– Megmondom őszintén, még nem volt részem abban, hogy egy edzőm nem ülhetett le a kispadra. Több feladat fog hárulni a pályaedzőnkre.

– Múlt héten is szerepelt a válogatott összetartásán. Milyen volt ismét Pintér Attila irányításával dolgozni? Számít önre a szövetségi kapitány a szeptemberben kezdődő selejtezősorozatban is?
– Nagyon örülök, hogy NB II-es játékosként is kaptam meghívót a válogatottba. Első osztályú labdarúgóként ez volt az első összetartás, amin részt vettem. Folytattuk ugyanazt a munkát, amit legutóbb abbahagytunk. Leginkább a taktikai elemekre fektettük a hangsúlyt. A második kérdésre válaszolva, nagyon remélem, de ezt még nem tudom pontosan. Próbálok hétről hétre jó teljesítményt nyújtani, és bízom benne, hogy továbbra is számítanak rám a válogatottnál.

– A következő fordulóban a Ferencvároshoz látogat a Nyíregyháza. Mit vár attól a mérkőzéstől?
– A Ferencváros először játszik az új stadionjában bajnoki mérkőzést, ezért ez biztos pluszmotiváció nekik. Gondolom, nagy felhajtás lesz, de mi sem asszisztálni megyünk oda. Szeretnénk meglepetést okozni és egy pontot elvinni Budapestről.

Olvasói sztorik