NB I

A vereség ellenére is tapsoltak

Rezes László szerint az NB I-ben egyből kihasználják az újonc Spartacus figyelmetlenségeit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újonc Nyíregyháza számára jól indult az NB I új idénye, hiszen a bajnok Debrecennel 1-1-es döntetlent játszott. A második fordulóban már elmaradt a siker, hiszen hazai pályán 3-0-ra kikapott a Pakstól. A szezon előtt nem számított potenciális kiesőjelöltnek a Szpari, és ez a jelző most is erős lenne. Főleg annak ismeretében, hogy még hat csapat nyeretlen az élvonalban két kör után.

A következő fordulóban Budapestre látogatnak a nyíregyháziak, első idegenbeli mérkőzésükön a Honvéd lesz az ellenfelük. A két csapat legutóbb 2010-ben találkozott egymással az első osztályban, akkor 1-1-es döntetlen született. Kérdés, vajon most melyik csapat lenne elégedett ezzel az eredménnyel.

A Rangadó.hu megkeresésére a Spartacus középpályása, a Debrecenből télen érkezett Rezes László elmondta, miben kell javulnia a csapatnak a Paks elleni találkozóhoz képest.

– Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést Húsz-harminc percet adtunk az ellenfelünknek, amely meg is szerezte a vezetést. A második félidő elején jó ritmusban futballoztunk, voltak lehetőségeink is, de ezek sajnos kimaradtak. Oda kell figyelnünk arra, hogy az első perctől kezdve koncentráljunk, és ne hagyjuk, hogy az ellenfél irányítson. Ez már nem az NB II, itt már ezeket a kihagyásainkat könyörtelenül kihasználják. Tovább kell lépni és a következő meccsel foglalkozni – kezdte Rezes László.

– A szurkolók mennyire támogatják a csapatot?
– Természetesen támogatnak minket. A Debrecen elleni meccsel nagy örömöt okoztunk nekik, de a Paks elleni mérkőzésünk után is állva tapsoltak. Persze, tisztában vagyunk vele, hogy ez nem lesz mindig így, hanem kellenek az eredmények is.

– A Honvéd otthonában lépnek pályára a következő fordulóban. Mit vár attól a mérkőzéstől?
– Minden csapat úgy megy fel a pályára, hogy nyerni szeretne. Úgy megyünk oda, hogy az elejétől kezdve odafigyelünk. Tanulmányoztuk a Honvéd összeállítását és játékát. Az edzéseken sokat gyakoroltunk és reméljük, ezeket a gyakorlatokat sikerül majd élesben is megvalósítani. Szeretnénk meglepetést okozni.

– Korábban évekig a Debrecen csapatában játszott. Mit szól a BATE elleni mérkőzéshez? Lehet esélye a Lokinak bejutni az Európa Liga csoportkörébe?
– A második félidőt néztem és bevallom azt gondoltam, kihúzzák. Sajnáltam a srácokat, de ez benne van a fociban. Megvolt az esélyük, hogy biztosítsák az Európa Liga csoportkörében való szereplést, de még így sincs veszve semmi. Persze, itt már a szerencse is közrejátszik. Szerintem, ha nem kapnak túl erős csapatot, ott lehetnek a csoportkörben.

Olvasói sztorik