NB I

Kubatov Gábort boldoggá tették

Az FTC elnökét a közvélemény-kutatás eredménye megerősítette. De vajon miben?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Köszönöm azoknak, akik kitöltötték az e-mailben kapott kérdőívünket. Ez volt az első komolyabb mérés, 5888 válaszadó Fradistával. Most az egyszer szeretném közkinccsé tenni azoknak, akik támogatnak és azoknak is, akik mást gondolnak a Fradi jelenéről, jövőjéről. Engem az eredmények megerősítettek. Hajrá Fradi!” – írja Kubatov Gábor saját Facebook-oldalán.

Az FTC elnöke a közelmúltban felajánlotta a lemondását – amit az elnökség nem fogadott el –, de aztán ez lekerült a napirendről. Azt nem írta, a közvélemény-kutatás eredményei miben erősítették meg, de bizonyára abban, hogy jó úton jár. Csak az a bökkenő, hogy a különböző ábrák és diagramok tanulmányozásából kiderül, az említett kérdőívet leginkább nézők töltötték ki, nem szurkolók, ezért a Fradi-ultrák kontra Fradi-elnök ellentétben érvként felhasználni nem lehet. Illetve – mint látjuk – lehet, csak nem valami hatásos.

A válaszadók közül 2233 ember biztosan nem lesz ott minden meccsen, és csak 748-an mondták azt, hogy idegenbe is mindig vagy gyakran elkísérik kedvenc csapatukat, ebből egyértelműen kiderül, hogy a megkérdezettek döntő többsége csupán néző, nem szurkoló. A statisztikai kimutatások bizonyára sokak számára érdekesek, de az ultrák – kötelező regisztráció, klubkártya és tenyérlenyomatos beléptetés miatti – ellenállása ettől még nem fog változni…

Olvasói sztorik