NB I

Rózsa Dániel újra válogatott akar lenni

A szombathelyiek kapusa reméli, hogy Pintér Attila szövetségi kapitány továbbra is számít rá.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két olyan csapat találkozott a második fordulóban, Kecskeméten, amelyek el feledtetni akarták az elsőt. A KTE-t a Ferencváros győzte le, míg a Haladás otthon kapott ki az Újpesttől. A két együttes tehát hasonló cipőben járt, és nem csak az eredményeket tekintve. A kereteik jelentősen megváltoztak az előző szezonhoz képest. A szombathelyieket szétkapkodták a tehetősebb klubok, és a távozókat – egyelőre – szinte kizárólag fiatal tehetségekkel pótolták. Az alföldieknél szintén ezt az utat járták be.

A múlt heti mérkőzést Nagy Olivér korai góljával a Haladás nyerte, megérdemelten. A vendégek háromvédős felállással léptek pályára, és úgy tűnik, bejött ez az újítás.

A Rangadó.hu megkereste a csapat tapasztalt kapusát, Rózsa Dánielt, aki beszélt a változásokról és a válogatottról.

– Nagyon örülünk a Kecskemét elleni győzelemnek. Ez a siker önbizalmat adhat a csapatnak. Egész héten keményen dolgoztunk, és remélem sikerül hasonlóan jól szerepelni a Diósgyőr ellen is – kezdte Rózsa Dániel.

– Mennyire alakult át a védelem? Ez befolyásolja az ön teljesítményét?
– Ezt most még korai lenne eldönteni, majd a bajnokság közben elválik. Úgy érzem, összeállt a keret. Új felállást is alkalmazunk. A Kecskemét ellen három védővel állt fel a csapat. Természetesen ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egyik pillanatról a másikra átálltunk egy teljesen másmilyen játékrendszerre. Már tavaly is volt, hogy így játszottunk egy-egy mérkőzést. Ez egy komoly folyamat eredménye.

– Hogy érzi, a júliusi, augusztusi teljesítményével ismét bekerülhet a válogatottba szeptemberben?
– Ezt Pintér Attila szövetségi kapitánytól kellene megkérdezni, de bízom benne, hogy igen. Nagyon örülnék, ha ismét felhúzhatnám a címeres mezt. Pozitívumként értékelem, hogy még nem kaptam gólt a válogatottban, ezért továbbra is mindent meg fogok tenni, ahogy eddig.

Olvasói sztorik