NB I

Korai góllal győzött a Haladás

Nagy Olivér második percben szerezett találatával a szombathelyiek 1-0-ra nyertek Kecskeméten az élvonal második fordulójában.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Kecskeméti TE – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)
Kecskemét, 1500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
KTE: Tujvel – Botka, Karan, Lovrics, Polyák – Szivacski (Patvaros, a szünetben), Szavics (Tölgyesi, 60.), Pilipovics – Balázs Zs., N’Diaye, Gréczi (Novák Cs., a szünetben). Edző: Bekő Balázs
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Devecseri, Dvorschák, Katona M. (Jancsó, 80.) – Szakály A., Jagodics M. – Medgyes (Schimmer, 70.), Nagy O. (Gaál, 74.), Halmosi – Radó. Edző: Artner Tamás
Gólszerző: Nagy O. (2.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét csapat, a KTE és a Haladás is vereséggel kezdte a bajnokságot. A kecskemétiektől Vukaszovics eltiltás, Varga Róbert és Eninful pedig sérülés miatt hiányzott, debütált viszont a 17 éves Szivacski Donát, valamint a nyáron szerződtetett Sztojan Pilipovics. A nagy visszatérő, Ivan Lovrics rögtön a kezdőbe került.

Nem kellett sokat várni az első gólra: Halmosi remek passzát Nagy Olivér lőtte a hálóba (0-1). A túloldalon egy szöglet után Szivacski Donát fejelt veszélyesen, de a labda a kapufa mellé ment. A 11. percben egy újabb formás szombathelyi akció végén Medgyes lövését blokkolták a tizenhatoson belül. Ezután Radó András szabadrúgását Tujvel a kapufára tolta. A 22. percben Pilipovics veszélyeztetett, a 36. percben pedig Radó lőtt a kapufa mellé.

A kevés eseményt és egy gólt hozó első felvonás után a vendégek mehettek előnnyel az öltözőbe.

A szünet után egy kecskeméti beívelést Farkas Ádám játékvezető blokkolt. Öt perccel később Botka veszélyes beadását Devecseri szögletre mentette. A túloldalon Radó, Halmosi és Nagy Olivér is lövőhelyzetbe került, Tujvelnek mégsem kellett védenie. A 64. percben Radó veszélyes lövését a szlovák kapus kiütötte. A játék képe nem változott az első félidőhöz képest, csak elvétve jegyezhettünk fel számottevő gólveszélyt. A 85. percben Halmosi lövése megpattant Karan lábán, de így is veszélyes volt, végül szögletre pattant.

Több gól nem született, a KTE nem tudta megismételni a Fradi elleni meccs második félidejében mutatott teljesítményét, a Haladás kapusának szinte semmi dolga nem volt…

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Gyimesi László, a Bp. Honvéd egykori válogatott játékosa értékelte:

Azért szép a labdarúgás, mert ilyen meccsről is kell beszélni… A Haladás azért szimpatikus, mert nagyon jó szakmai munka folyik a klubnál. Nagyon sokan távoztak, mégis erős csapat maradt, magyar szinten. A kecskemétiek kerete is alaposan kicserélődött, de őket jobban megviselte, pláne támadásban, bár az, hogy előremegyünk, még nem nevezhető támadásnak. Ott bőven lesz feladata a szakmai stábnak.

Bár az első fordulót hazai pályán nulla ponttal abszolválták a szombathelyiek, ettől függetlenül az élmezőnybe várom őket. Mindig, minden magyar csapattól ötletes támadójátékot szeretnék látni, de a KTE abszolút nem ezt produkálta ma este. A két meccsből nulla pont nem valami jó kezdés… A Fradi ellen a második félidőben, minden mindegy alapon könnyebben játszhattak jól.

Mindig utáltam, ha azt hallottam: bezzeg a mi időnkben… Most viszont én mondom: bezzeg a mi időnkben ha elmentünk Diósgyőrbe vagy Tatabányára, az első tíz percet túl kellett élnünk, úgy nekünk estek a hazaiak. Manapság azt a mentalitást hiányolom, hogy hazai pályán mutassuk meg, hogy tudunk futballozni. Egy egészséges focista agyában az nem működhet, hogy nem esek neki az ellenfélnek. A KTE ennél masszívabb, jobb játékot mutatott az elmúlt évek során. Ennek ellenére nem merném azt mondani, hogy ők a leggyengébbek a mostani NB I-ben. Tavaly az első hat forduló nagyon jó mérkőzéseket hozott, most viszont… Hát… Szeretnék jó meccseket, gólokat látni, magyarul focit látni, de ma sajnos nem sikerült.

Olvasói sztorik