NB I

Országos meglepetést okozott a Lombard

Nagy Tamás szerint a mostani Fradi gyengébb, mint a tavaszi, ennek ellenére bravúrnak számít a győzelmük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy meglepetésre otthon tartotta a három pontot a Lombard FC a Ferencváros ellen. A pápaiak szervezett védekezésüknek és egy viszonylag szerencsés gólnak köszönhetően 1-0-ra nyertek a jóval esélyesebbnek tartott fővárosiak ellen.

A Lombard játékosa, Nagy Tamás éppen a gólszerző Szasa Popint váltotta a hajrában. A 26 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, valószínűleg az egész országot meglepték ezzel a sikerrel, de igazán csak most kell majd bizonyítaniuk.

– Előzetesen várták volna, hogy legyőzik a Ferencvárost?
– Személy szerint a döntetlennel is kiegyeztem volna a találkozó előtt. A Fradi zsinórban tíz megnyert bajnoki után érkezett hozzánk, esélyesebbnek számított, még annak ellenére is, hogy véleményem szerint gyengült a kerete tavaly óta. Besics és Leonardo távozott, igaz, a többi közt Gera Zoltán érkezett a pótlásukra. Erős csapat ellen játszottunk, igyekeztünk biztos védekezésből gyors kontrákat vezetni. Azt hiszem, az egész országot sikerült meglepnünk ezzel a győzelemmel – mondta Nagy Tamás.

– Ön a hajrában állt be. Nehéz volt felvenni a meccs ritmusát?
– Nem volt nehéz. A végén már csak a védekezésre figyeltünk, nekem is az volt a feladatom, hogy a hátsó sorokban segítsem a játékunkat. Úgy érzem, inkább az első félidőben volt veszélyes a Ferencváros játéka. Akkor több helyzetet is kialakított, míg a második játékrészben jóval kevesebb lehetősége volt a gólszerzésre.

– A Videoton, Fradi páros ellen három ponttal rajtoltak. Lökést adhat ez a folytatásra?
– Szerintem a rajt előtt kiegyeztünk volna azzal, ha ezen a két meccsen három pontot gyűjtünk. Most viszont jön a Kecskemét elleni hazai, valamint a Dunaújváros elleni idegenbeli bajnoki. Igazából most van esélyünk arra, hogy hozzánk hasonló erősségű csapatok ellen is megmutassuk, mire is vagyunk képesek. Jól kell szerepelnünk ezen a két meccsen, hogy minél hamarabb meg tudjunk tapadni a középmezőnyben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik