NB I

Három próbajátékos a DVTK-nál

Mark Janssen, Filip Serecin és Stefan Cicmil leigazolásáról várhatóan ezen a héten döntenek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három próbajátékos vesz részt a DVTK edzésein. Mark Janssen a hollandiai Eindhovenben született, a Brabantia, majd a Willem II csapatában nevelkedett. Felnőtt karrierje az RKC Waalwijk csapatában indult, ahol első évében rögtön meg is nyerte a másodosztályú bajnokságot. Az első osztályban ígéretesen indult a karrierje, azonban súlyosan megsérült, a gyógyulásra ráment az egész következő év. A felépülését követően kölcsönbe került a Helmond Sporthoz az előző idényben. A jobblábas támadó a DVTK újpesti mérkőzését a helyszínen tekintette meg, hétfőn este pedig beszállt az edzésbe is.

Filip Serecin szintén csatár, Kassán született 24 éve, ott is kezdett el focizni és az MFK Kosice csapatában mutatkozott be az élvonalban is. Innen a Zemplín Michalovce csapatába igazolt, ahol gólerős játékára felfigyeltek a rózsahegyiek és szerződtették. Az utóbbi három bajnokságban az MFK Ruzomberok játékosaként nem csak csatárként, hanem középső középpályásként és védekező középpályásként is játszott.

A hétfői edzésen továbbra is próbajátékosként vesz részt Stefan Cicmil, akinek a teljesítményét a múlt héten is figyelte a szakmai stáb. Az egykori montenegrói utánpótlás-válogatott középhátvéd a Buducsnoszt Podgorica csapatában nevelkedett – bemutatkozott az U19-es válogatottban is –, majd egy évet kölcsönben a Kom Podgoricában töltött, mielőtt két évre visszatért volna nevelőegyesületébe. Ezt követően Szerbia felé vette az irányt és előbb a Radnicski Nis, majd a Spartak Subotica csapatát erősítette.

A diósgyőri közönség is láthatta már a pályán, tavaly októberben végigjátszotta a DVTK–Spartak felkészülési mérkőzést. Múlt kedden csatlakozott a Diósgyőr játékosaihoz, mindhármuk esetleges leigazolásáról később születik döntés.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik