NB I

A mi focink

A kötet bemutatja, mi történt az elmúlt három évben a magyar futballban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Labdarúgó-válogatottunk 1986-ban járt utoljára világbajnokságon. Európa-bajnokságon még régebben, 1972-ben. Igaz, azóta egyszer kijutottunk az olimpiára. Még 1996-ban. Hogy mi ennek az oka?

Nos, erre biztosan nem ad választ A mi focink című könyv. De bemutatja, mi történt az elmúlt három évben a magyar futballban. Pontosabban arról mutat árnyalt képet, mi nem történt. Azt próbálja megmutatni, hogy amíg a kirakatban sincsen értékes portéka – gondoljunk csak bele válogattunk vagy klubcsapataink nemzetközi szereplésébe –, addig a háttérben még nagyobb problémák vannak. Olyanok, melyeket szeretnének sokan eltakarni, eltitkolni.

– Mondanám, hogy amolyan görbe tükör lenne ez a magyar futballra, de szerintem az a görbe tükör, amit naponta olvashatunk. Azt vallom, rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük futballunkat, és ez az egyik legnagyobb hibánk. Sajnos, aki itthon le meri írni a rossz dolgokat, aki rá mer kérdezni a kényes dolgokra, az maga az ördög – mondta ezzel kapcsolatban a szerző, Fehér György.

A könyv egyébként a három évvel ezelőtt indult mifocink.blog.hu, majd a kissé átalakult mifocink.com cikkeinek összegzése.

– Az oldal azért jött létre, hogy olyan dolgokat írjon meg a magyar futballról, amelyet mások nem mernek, vagy nem akarnak megírni – mondta a szerző, aki hozzátette, az oldal általa legjobbnak vélt cikkeiből született meg a könyv. Barátaim hosszú évek óta mondják, hogy adjam ki ezt a könyvet, mert szerintük szükség lenne arra, hogy az oldalon olvasottak nagyobb nyilvánosságot kapjanak. Nem tudom, hogy valóban így van-e, majd az idő eldönti. Az tény, hogy a könyvben leírtak sértik néhány, a magyar futballt kizsákmányoló, a magyar futballból jól megérő ember érdekeit, sőt felfedi, hogy például az MLSZ hogyan nem tartja be a saját szabályait. De nagyon remélem, hogy többen lesznek azok, akiknek tetszik majd a könyv.

A könyvet az info@mifocink.com címen lehet megrendelni pontos név, cím és telefonszám megadásával, postai utánvétellel.

Olvasói sztorik