Hírek

Volt egyszer egy csatár

Ismét megjelent a Kocsis Sándorról szóló emlékkönyv.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Aranycsapat Öröksége Alapítvány gondozásában ismét megjelent Schlegel Oszkár Kocsis Sándorról, az Aranycsapat játékosáról szóló, Volt egyszer egy csatár című könyve, amelyet abból az alkalomból adtak ki újra, hogy az 1979-ben, Barcelonában elhunyt legendás futballistát pénteken, Budapesten a Bazilikában újratemetik – írja az MTI.

– A világ legjobb csapatának egyik világklasszis játékosára, Kocsis Sanyira emlékezünk most vissza. Adja a jó isten, hogy ez a csapat még ezer évig éljen a köztudatban – nyilatkozta a csütörtöki könyvbemutatón Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa, az alapítvány tiszteletbeli elnöke.

– Magyar ember létére most sikerült végre hazahozni Magyarországra, holnap pedig fejet hajthatunk annak a futballistának, aki annyi boldogságot okozott az embereknek. A magyar labdarúgás legnagyobb játékosai közé tartozik – mondta Buzánszky Jenő, az Aranycsapat védője, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Kocsis Sándor Magyarországon a Ferencvárosban, illetve a Honvédban szerepelt, majd külföldön egy rövid svájci kitérőt követően az FC Barcelona meghatározó játékosa lett. A magyar válogatottal olimpiai bajnoki címet és világbajnoki ezüstérmet nyert. A nemzeti csapatban 68 mérkőzésen 75 gólt szerzett.

Olvasói sztorik