Hírek

Hazatértek Kocsis Sándor hamvai

Megérkeztek magyar földre az 1979-ben, Barcelonában elhunyt Kocsis Sándor hamvai, ezzel a legendás Aranycsapat utolsó tagja is hazatért.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az 1954-es világbajnokság gólkirályának földi maradványait fia vezetésével népes katalán küldöttség hozta haza. A Ferencváros, a Honvéd majd a Barcelona csatárát egykori csapattársa, Puskás Ferenc mellé, a Szent István Bazilika altemplomában helyezik örök nyugalomra. Tisztelői péntek déltől 16 óráig róhatják le kegyeletüket, a gyászszertartás ezt követően kezdődik.

A ravatalnál a katalán klubot maga az elnök, Sandro Rosell, az egyetlen spanyol aranylabdás Luisito Suárez – aki korábban játékostársa volt Kocsisnak –, valamint két korábbi Barcelona-ikon: Carles Rexach és az a Josep María Fuste – aki több 400 alkalommal ölthette magára a katalánok mezét – képviseli a pénteki eseményen.

Legutóbb Lóránt Gyula hamvait szállították haza még 2011 tavaszán, így a legendás csatár maradt az egyetlen, az Aranycsapat már elhunyt kilenc játékosa közül aki nem magyar földben nyugodott. Sokak felvetését felkarolva, végül Kű Lajos, olimpiai ezüstérmes, az Aranycsapat Alapítvány elnöke indította el a kezdeményezést, hogy a 49 éves korában tragikus körülmények között elhunyt Kocsis hamvait is hazaszállítsák – írja a Népszava.

A Kocsis-család nevében ifjabb Kocsis Sándor támogatta az ötletet, sőt azt kérte, hogy a ferencvárosi utánpótlás-nevelő akadémia majd a 68-szoros válogatott játékos nevét viselje.

Olvasói sztorik