NB I

Nem a szombathelyieket választották

Bognár Istvánt, Balázs Benjamint és Simon Attilát is szerették volna leigazolni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Alaposan átalakult kerettel kezdi szombaton a bajnokságot a Szombathelyi Haladás. Predrag Bosnjak (Ferencváros), Tóth Péter (Pinkafeld, osztrák), Guzmics Richárd (még nincs csapata), Simon Ádám (Videoton), Nagy Gábor (Újpest), Halmai Ramón és Hrepka Ádám (MTK) távozott; Katona Máté, Varga Gábor, Gaál Bálint (Sopron), Városi Viktor (Pécs), Nagy Olivér (Paks) és Zamostny Balázs (Újpest) érkezett. Azaz egy-két kivétellel húzóemberek távoztak a hatodik helyen végzett csapatból.

– A sikeres tavalyi bajnokság után lehetett látni, hogy rengeteg játékosunk piacképes, nehéz lesz megtartani lejáró szerződésű futballistáinkat – mondta a klub honlapján Artner Tamás vezetőedző. – A kezdőcsapat csaknem fele eligazolt. Kalász Milán kölcsönben Ajkára került, és Jagodics Márkot is kölcsönadjuk, ám még nem tudni, hová. Elsődleges feladatunk volt, hogy megtaláljuk azokat, akikkel pótolni tudjuk a távozókat. Rengeteg játékos szerepelt az elképzeléseinkben, ám anyagi lehetőségeink miatt a nevesebbeket nem tudtuk megszerezni. Így például Bognár Istvánt (Mezőkövesd), Balázs Benjamint (Kaposvár) és Simon Attilát (Paks) sem. Koncepciót váltottunk, olyanokat kerestünk, akik fiatalok, vagy a másodosztályban jól futballoztak, esetleg jó játékosok, de valami oknál fogva korábban kevés lehetőséget kaptak.

A szombathelyiek folytatták az elmúlt három év törekvését, és a saját utánpótlásukból hat fiatalt – Gyurján Márton, Angyal Zsolt, Jancsó András, Rácz Barnabás, Tóth Martin, Tihanyi Olivér – felvittek a felnőtt kerethez.

– Ami az igazolásokat illeti, Radó András és Németh Márió iránt van érdeklődés, amennyiben valamelyiküket elviszik, muszáj pótolnunk – folytatta Artner Tamás. – De egy középhátvédként és védekező középpályásként használható futballistára még mindenképpen szükségem lenne. Salim Arrachéval kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy noha komoly fizikai lemaradása van, a játéktudása elvitathatatlan, őt szeretném, ha leigazolnánk. Ami a játékstílusunkat illeti, a gyors embereinket elveszítettük, így a kontráink egyelőre nem ülnek úgy, ahogy kellene, de ezen próbálunk javítani. Azt megígérhetem, hogy korszerű, modern és támadószellemű Haladást láthatnak a szurkolók. Ám ez nem megy egyik pillanatról a másikra. A vezetőkkel még nem beszéltünk a célokról, de most az lehet az elvárás, hogy stabil NB I-es csapata legyen Szombathelynek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik