NB I

Korai lenne még találgatni

A szombathelyiek középpályása, Iszlai Bence szerint az átigazolási időszak zárása után lehet majd megfogalmazni a csapat céljait.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Élvonalbeli története egyik legkomolyabb változásán ment keresztül a Haladás, amelyből – a klubhoz és az elmúlt évekhez képest – szokatlanul sok játékos távozott, illetve érkezett. A szombathelyiek a szomszédos Ausztriában játszottak felkészülési mérkőzéseket, külföldi csapatok ellen, majd részt vettek a hazai rendezésű Király Kupán – amelyet meg is nyertek –, végül NB II-es ellenfelek szemben léptek pályára.

A Rangadó.hu érdeklődésére a Haladás középpályása, Iszlai Bence a felkészülésről és a változásokról is beszélt.

– Az edzőmeccseken nem mindig az eredmény a lényeg. Játszottuk erősebb csapatok ellen, és előfordult, hogy több góllal kikaptunk. Természetesen ezekből a mérkőzésekből is sokat lehet tanulni. A felkészülési szakasz második felében már többnyire NB II-es csapatokkal játszottunk. Kár tagadni, ezeken a meccseken jó érzés volt győztesként elhagyni a pályát – kezdte Iszlai Bence.

– A Haladásnál nem mostanában került sor ilyen mértékű játékosmozgásra, mint idén nyáron. Mit gondol a változásokról?
– Úgy gondolom, a szakmai stáb feladata összerakni a csapatot. Kétségtelen, hogy sokan távoztak a tavalyi alapcsapatból, de jöttek érkezők is szép számmal. Nem tagadom, az elején furcsa volt a sok ismeretlen arc az öltözőben, de megszoktuk. Mi profik vagyunk, akárki jött hozzánk, szívesen fogadtuk. A próbajátékosok is, akiket úgy ítélt meg a stáb, hogy maradnak, könnyen be tudtak illeszkedni. Ez egy nagyon jó közösség.

– Guzmics Richárd, Németh Márió és Radó András sorsa még mindig kérdéses…
– Erről én nem tudok bővebben nyilatkozni. Bízom benne, hogy maradnak. Ha őket is elveszítjük, akkor más lenne a csapat.

– Az idősebb, rutinosabb játékosok segítik a fiatalokat, akik az akadémiáról kerülnek a felnőtt csapathoz?
– Az akadémia teljesen más, mint a profi, felnőtt futball. Természetesen támogatjuk és segítjük őket mindenben, de nekik is fel kell nőniük a feladathoz. Ezzel, úgy gondolom, nem lesz probléma, nem véletlenül jutottak el ide.

– Az átalakult kerettel mi lehet a reális cél a következő szezonban?
– Még korai lenne találgatni. Attól is függ, hogy a már említett játékosok távoznak vagy maradnak. Először legyen vége az átigazolási időszaknak, utána könnyebb lesz bármit mondani.

Olvasói sztorik