NB I

Legyőzte a Szolnokot a Haladás

Magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Szombathely az NB II-es ellenféllel szemben.
Felkészülési mérkőzés
Sz. Haladás – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC 3-0 (1-0)
Szombathely, 300 néző.
Haladás: Rózsa – Schimmer (Dvorschák, a szünetben), Fehér, Devecseri, Farkas (Varga G, a szünetben) – Iszlai (Angyal, a szünetben), Szakály (Rácz, 59.) – Zamostny (Városi V., a szünetben), Nagy O. (Jeremov, a szünetben), Halmosi (Jancsó, 59.) – Radó. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Szakály (25.), Radó (tizenegyesből 47.), Jeremov (70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kissé szeles, de napos időben fogadta a Szolnokot a Haladás. A három évvel ezelőtt még NB I-ben szereplő szolnoki csapat Sárváron edzőtáborozik, így jöhetett össze a felkészülési meccs.

A találkozón már ott volt Filippo Scardina, az AS Roma csatára, aki az Európa Ligában már pályára lépett, de a Serie A-ban még nem. 2012 óta az US Poggibonsiban játszik, ez a csapat a legalacsonyabb olasz profi osztályban, a Lega Pro Seconda Divisionban szerepel. A 22 éves csatárt szombaton a Sopron ellen már láthatják a pályán is. Hasonlóan, ahogy a ZTE ellen is, most is jó háromszázan foglaltak helyet a tribünön. Kiegyenlített volt a meccs eleje, sőt az első lövések Rózsa kapujára érkeztek, de a válogatott hálóőr a helyén volt.

A 25. percben megszerezte a vezetést a Hali. Tulajdonképpen helyzet nélkül: Szakály vezette fel a labdát és 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0). Ezek után is a szombathelyiek maradtak támadásban, kétszer is nagyot védett Pokorni. A szünetig nem változott az eredmény, maradt az egygólos előny.

A második félidőben 36 másodperc alatt hozott össze egy tizenegyest a Haladás: Radó állt be a védőjének, aki feldöntötte. A sértett a jobb alsóba vágta a büntetőt (2-0).

Az 59. percben Szakály és Halmosi helyett Rácz és Jancsó kapott lehetőséget, éltek is vele. A 70. percben megszerezte harmadik gólját a Hali: Rácz tette át a labdát keresztben, Városi levette, visszagurított a tizenhatosra, ahol Jeremov érkezett és a rövid alsóba lőtte a labdát (3-0).

Sportszerű, helyenként jó iramú meccset nyert meg a Hali egy olyan Szolnok ellen, amely azért még edzőmeccsen sem szokott három gólt kapni.

Olvasói sztorik