NB I

Nem erőltetik a fiatalítást

Némileg kicserélődött kerettel vágnak neki a két hét múlva kezdődő bajnoki szezonnak a felcsútiak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A klub hétfői, idénynyitó sajtótájékoztatóján Benczés Miklós vezetőedző elmondta, nagy volt a mozgás a csapatnál, ugyanis kilencen távoztak és egyelőre heten érkeztek. Jelezte, hogy a távozók többsége harminc évnél idősebb volt, miközben a Diósgyőrből érkező Gohér Gergő és a legutóbb Mezőkövesden játszó Harsányi Zoltán is 27 éves. Emellett több fiatal labdarúgó visszatért a Videoton NB III-as csapatából és a saját utánpótlásból is felkerültek tehetséges játékosok.

Benczés Miklós örömének adott hangot, mert a tavalyi szezont első osztályú tapasztalat nélkül kezdő játékosok komoly rutint szereztek. Példaként említette Vaszicsku Gergőt, aki az együttesből a legtöbb percet töltötte pályán a 2013–2014-es bajnokságban.

Kérdésre elmondta: a felkészülés során a tervezett feladatokat megvalósították, jó körülmények között edzhettek Magyarországon és Ausztriában is. Az igazolásokkal kapcsolatban megjegyezte, vannak még olyan posztok, ahol szükségük lenne erősítésre, de a kiszemeltekkel még nincsenek megállapodások.

Benczés Miklós hangsúlyozta, nem erőltetik a minden áron való fiatalítást, mert a játékosoknak bele kell érniük az első osztályba. Hozzátette: a tavalyi bajnokság elején mindez világosan kiderült.

Olvasói sztorik