NB I

Hivatalossá vált Leonardo távozása

Közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a Fradi és a kegyvesztett brazil légiós.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Pénteken délután közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a Ferencvárosi Torna Club és Leonardo, így a brazil labdarúgó már nem klubunk játékosa” – írja az FTC szűkszavú közleménye.

Orosz Pál vezérigazgató korábban elmondta, hogy egy nagyon fontos meccs előtt könyörögni kellett a légiósnak, hogy szálljon fel a csapatbuszra, és utazzon el a találkozóra, máskor az öltözőben összeverekedett az egyik csapattársával, illetve nem vette át a bajnoki bronzérmét, ráadásul a nyári felkészülésről több napot késett, ezért a vezetőség és a szakmai stáb is úgy gondolta, hogy nincs helye a Ferencvárosban.

Ezután megtiltották neki, hogy az első kerettel eddzen, a közös megegyezéses szerződésbontást pedig egy különös feltételhez kötötték, miszerint három évig nem játszhat másik magyar csapatban.

A 31 éves brazil-holland kettős állampolgár Leonardo Vitor Santiago korábban az osztrák Red Bull Salzburgnál együtt dolgozott Ricardo Monizzal, a Fradi előző vezetőedzőjével, ő hozta Magyarországra tavaly februárban. Az élvonalban csupán 23 meccset játszott (és hét gólt lőtt), mert az egyik győri mérkőzésen Marek Strestík szerencsétlen becsúszása következtében eltört a bokája. Az FTC vezetői nem sokkal később – amikor még azt sem lehetett tudni, tökéletesen felépül-e, és folytathatja-e a pályafutását – szerződéshosszabbítást kínáltak neki. Később még az is felvetődött, hogy esetleg bemutatkozhatna a magyar válogatottban.

Olvasói sztorik