NB I

Félmilliárdos üzlet a Fradinál

A bosnyák Muhamed Besics kivásárlási árának csupán a harminc százalék kerül majd a magyar klubhoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Orosz Pál, a szereplő Ferencváros vezérigazgatója a klub honlapján elmondta, hogy Muhamed Besics kapcsán a többi közt az angol élvonalból is tettek már ajánlatot, de a bosnyák játékos eladásáért járó összegből csupán harminc százalék kerül majd a Fradihoz.

– Amikor Besics ideigazolt Hamburgból, semmit nem kellett fizetnünk érte, ingyen igazoltuk – kezdte Orosz Pál. – Ez már akkor is jó üzletnek tűnt, hiszen láttuk, jó képességű játékosról van szó, akit adott esetben értékesíteni tudunk majd. Jelen pillanatban nagyon komoly ajánlataink vannak, de még nem írtunk alá semmit. Besicsért érdeklődnek a Premier League-ből, és máshonnan is. Nyilvánvaló, hogy azt fogjuk kiválasztani, ami a játékos szakmai fejlődése és az anyagiak szempontjából neki és a klubnak is a legjobb. A megállapodás szerint az átigazolási díj hetven százaléka a Hamburgé és az a menedzsmenté lesz, harminc százalék marad a Ferencvárosnál. Tekintettel arra, hogy most euróban értve milliós üzletről beszélünk, ez egy nagyon jó üzlet a Ferencvárosnak, hiszen nulla forint befektetéssel komolyabb összeget tudunk keresni. Természetesen jó lenne, ha a száz százalék nálunk maradna, de ilyen az üzlet.

Az elmúlt napokban arról cikkezett az angol sajtó, hogy az élvonalbeli Swansea City négy- és ötmillió font közötti összeget áldozna a bosnyák válogatott színeiben a világbajnokságot is megjárt védekező játékosra. Ennek a harminc százaléka nagyjából félmilliárd forint.

Orosz Pál a tíz év után visszatért és szerdán leigazolt Gera Zoltánról is beszélt a klub honlapján.

– Több szempontból is nagyon örülünk annak, hogy sikerült szerződtetnünk Zolit. Egyrészt nagyszerű játékos, aki nagy hasznára lesz együttesünknek, másrészt pedig komoly csatákat megélt, igazi vezéregyéniség, aki Gyömbér Gábor mellett össze tudja majd fogni a csapatot. Érzelmileg és a szakmai munkát tekintve is jóleső érzés, hogy Zoli visszatért közénk. Olyan játékintelligenciája és irányító képessége van, amivel fazont tud majd adni együttesünknek. Minden szurkolónk számára nagy boldogság, hogy Zoli itt van közöttünk. Mentalitásával és játéktudásával sok örömet szerezhet majd nekünk – magyarázta a vezérigazgató.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik