NB I

A próbajátékosok nem ütik meg a szintet

Balajcza Szabolcs szerint Németország vagy Hollandia nyeri meg a vébét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazaérkezett egyhetes belgiumi edzőtáborából az Újpest csapata. A lila-fehérek több edzőmérkőzésen is pályára léptek, előbb a belga élvonalbeli Mechelen együttesével játszottak 1-1-et, a hét második felében pedig a Philips Stayen Kupán vettek részt, amelyen a német Carl Zeiss Jenával gól nélküli döntetlenre végeztek, a spanyol Alcorcóntól pedig 1-0-s vereséget szenvedtek. A Rangadó.hu megkereste az újpestiek csapatkapitányát, Balajcza Szabolcsot, aki az edzőtáborról, az eddigi érkezőkről és a világbajnokságról is beszélt.

– A legnagyobb hangsúly még a fizikai munkán és az állóképesség fejlesztésén volt az edzőtáborban – kezdte Balajcza Szabolcs. – Edzőmeccseket is játszottunk, és úgy érzem, a mutatott játék pozitív volt. A Mechelen ellen nyolcvan percig vezettünk, játékban is felvettük a kesztyűt a belga középcsapattal, és ez talán már mutat valamit. Nagyon sok próbajátékosunk volt, de azt hiszem, hogy sokan nem ütötték meg az Újpest szintjét, úgyhogy mindenképp szükségünk van még olyan játékosra, aki tud segíteni a csapatnak. Összességében jó volt az edzőtábor, hiszen egy kis változatosságot adott a felkészülésben.

– Az eddigi biztos érkezőkről mit gondol? Erősítést jelenthetnek a csapatnak?
– Főleg a magyarokról tudok beszélni, és azt gondolom, hogy igen. Forró Gyula egy nagyon stabil baloldali játékos, aki nagyon jó benyomást tett rám. Nagy Gáborról tudtam, hogy egy kreatív futballista, aki a középpályán ad egy kis fazont a csapatnak. Vadász Viktort régebb óta ismerem, és tudtam, hogy ő egy stabil védő, akit belül és a jobb oldalon is tudunk használni. A Dortmundból érkező Serwy is játékügyes srác, de fizikálisan van lemaradása. Az új csatárunkkal, Aristote Mbomával újfajta játékot tudunk játszani, mert talán meg tudja tartani a labdákat. Eddig pozitívak az érkezők, de úgy érzem, hogy előre még mindenképp kell igazolnunk.

– Eldőlt már, hogy a következő szezonban ki lesz az első számú kapus?
– Nem tudom, mert felesbe védjük a meccseket. Jól megy a védés, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Nem tudjuk, hogy Dmitrovics marad, vagy távozik. Nekem olyan szerződésem van, hogy ha védek, akkor még meghosszabbodik a kontraktus, de ha nem, akkor újra le kell ülnünk tárgyalni az elnökkel. Mindketten dolgozunk keményen, sőt mindhárman, hiszen Banai Dávid egy nagyon tehetséges, U20-as válogatott kapus. Van konkurencia, de ezért jó ez a poszt.

– Argentína sikeréért szorít a világbajnokságon. Tudták nézni a meccseket odakint?
– Végignéztünk minden mérkőzést, és a belgák ugye pont szombaton játszottak, úgyhogy teljes felbolydulás volt odakinn. Én az argentinoknak is szorítok, és mindenki azt mondja, hogy dél-amerikai csapat nyeri a világbajnokságot, de a meccsek alapján azt mondom, hogy a hollandok vagy a németek érnek oda az első helyre.

Olvasói sztorik