NB I

Döntetlennel kezdett az Újpest

A Belgiumban edzőtáborozó együttes a Mechelen ellen végzett 1-1-re.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Belgiumban edzőtáborozó Újpest FC a Mechelen ellen játszotta első felkészülési mérkőzését.

Kiegyenlített játékkal kezdődött az első félidő, majd az első negyedórában a hazaiak két szerb játékosa, Veselinovics és Obradovics veszélyeztette a kapukat – utóbbi véletlenül majdnem öngólt vétett. Fél óra játék után viszont első „saját erőből” kialakított helyzetéből megszerezte a vezetést az Újpest: Suljics passzából Simon Krisztián tíz méterről kilőtte a hosszú sarkot (0-1).

A gól után öt perccel Vasziljevics 20 méteres bombája az egyik védőről szögletre vágódott, majd Iddi és Darwin Andrade szólalkoztak össze a meccs hevében, de a játékvezető szóval lenyugtatta mindkét labdarúgót.

Az első félidő egy 16 méteres Suljics lövéssel ért véget, de a bosnyák szélső nem talált kaput, így egygólos Újpest-vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrész első nagy lehetősége egy jobboldali szöglet után a Mechelen egyik tavalyi házi-gólkirálya, de Witte előtt adódott, azonban a középhátvéd közeli fejesét a szünetben beálló Balajcza Szabolcs bravúrral hárítani tudta – derül ki az Újpest honlapjának tudósításából.

A mérkőzés utolsó harmadában sokat cserélt Nebojsa Vignjevics: a két próbajátékos, Ahmeti és Jovanovics összjátéka után utóbbi 14 méterről került helyzetbe, de fejese nem talált kaput. A 75. percben a szintén próbajátékon szereplő Kvilitaia kapott jó labdát, de miután kapura fordult, de Witte menteni tudott a lövés előtt. Négy perccel később kiegyenlített a Mechelen: Tim estében lőtt nagy gólt 17 méterről (1-1).

A mérkőzés jegyzőkönyvébe még a hazaiakhoz csereként beálló Biset neve került be – a belga hátvéd megütötte Kvilitaiát, ezért a játékvezető azonnal kiállította.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

KV Mechelen (belga) – Újpest FC 1-1 (0-1)

Duffel

Mechelen: Pacovski – Vandam, de Witte, Kosanovics, Obradovics – Tim, Iddi, de Wetter, Sofiane – Mokulu, Veselinovics. Játszott még: Claes, Adesanya, Biset. Edző: Aleksandar Jankovic.

Újpest: Dmitrovics (Balajcza, a szünetben) – Vadász (Nagy J., 33.), Litauszki (Vadász, 60.), Heris, Andrade (Forró, a szünetben) – Nagy G. (Koszovics, 33., Serwy, 77.), Vasziljevics (Sztaniszavljevics, a szünetben), Balogh B. (Ahmeti, 60.) – Simon K. (Jovanovics, 60.), Tshibuabua (Mboma, 33., Kvilitaia, 70.), Suljics (Jildamar, 70.). Edző: Nebojsa Vignjevics.

Gólszerzők: Tim (79.) ill. Simon K. (30.)
Kiállítva: Biset (85.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik