NB I

Multifunkcionális stadion épül

A négy és fél milliárd forintos miskolci beruházást a központi költségvetésből fedezik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Multifunkcionális stadion épül Diósgyőrben a jelenlegi helyén. A 4,5 milliárd forintos beruházást a központi költségvetésből fedezik – jelentette be pénteken Vígh László kormánybiztos miskolci sajtótájékoztatóján.

A 15 ezer fős, szükség esetén húszezer férőhelyesre bővíthető létesítmény az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 4-es licencének megfelelően épül, valamennyi ülőhely fedett lesz.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elmondta: a májusi Magyar Kupa-döntőben látni lehetett, hogy a várost legnagyobb erővel a Diósgyőr mozgatja. Az új stadion építése egy hosszú, adminisztratív folyamat végére tesz pontot, a kormány egyértelműen támogatta ezt a tervet, mert a legnagyobb vidéki szurkolótáborral a DVTK rendelkezik.

Vígh László elmondta: az új stadion tervezése várhatóan már júliusban megkezdődik, a 12-14 hónaposra tervezett kivitelezés pedig a közbeszerzési eljárást követően indulhat meg, várhatóan a jövő év elején.

A kormánybiztos megemlítette azt is, hogy megkezdődött további három stadion rekonstrukciójának előkészítése: a Szombathelyi Haladásé, a Bp. Honvédé és a Videotoné.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik