NB I

Futács megtartásához komoly extra kell

Oláh Ferenc szakmai tanácsadóként segíti a DVTK-t.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken délelőtt hivatalosan is bemutatták a Diósgyőr új sportigazgatóját, Árki Gábort, aki a távozó Kovács Zoltánt váltja a poszton június 16-tól. A sajtótájékoztatón Szabó Tamás ügyvezető bejelentette, hogy a jövőben Oláh Ferenc szakmai tanácsadóként segíti a DVTK-t.

A DVTK saját nevelésű játékosa 1971-ben mutatkozott be az élvonalban. Kétszeres kupagyőztes és egyszeres bajnoki bronzérmes a csapattal. 1984-ig 348 mérkőzésen 63 gólt szerzett. 1987-ben vonult vissza, napjainkban 62 éves. 1979-ben hat alkalommal szerepelt az olimpiai válogatottban.

Mint az ismert, utóbbiban elsősorban eddig azt az elvet követte a Diósgyőr, hogy lejárt szerződésű labdarúgókat próbált megszerezni.

– Futács Márkó megtartásához komoly extra kellene, az ő esetében nem minden a mi kezünkben van. Márkó kinyilvánította, hogy ha van rá esély, akkor szívesen maradna Diósgyőrben – mondta Árki Gábor. – Öt-hat fő érkezése reális, de ha lesz rá lehetőség, akkor szeretnénk a keretet egy kicsit meghosszabbítani, hiszen négy sorozatnak megyünk neki, márpedig ezeket csak bő kerettel lehet eredményesen megvívni.

A DVTK június 19-én küldi el az MLSZ-nek azt a keretet, amellyel nekifut az Európa Liga selejtezőjének, a szövetség ezt másnap továbbítja az UEFA-nak. Az első körben csak ezek a játékosok szerepelhetnek majd, ám később az új igazolások pályára lépésére is lesz lehetőség, persze, ehhez továbbjutásra lenne szükség – írja a boon.hu.

Olvasói sztorik