NB I

Bejelentette Árki Gábort a DVTK

A Lombard Pápa korábbi klubmenedzsere június közepétől a DVTK sportigazgatója lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megvan Kovács Zoltán utóda: a labdarúgóként magyar bajnok, majd klubmenedzserként tíz évig a Lombard FC-t vezető Árki Gábor a DVTK új sportigazgatója.

– Miután Kovács Zoltán néhány hete arról tájékoztatott, hogy új feladatok várnak rá és távozni szeretne Diósgyőrből, elkezdődött az új sportigazgató felkutatása – mondta a klub honlapján Szabó Tamás ügyvezető. – Az ilyenkor alapvető elvárások – megfelelő szakmai tudás, nagy munkabírás, elhivatottság – mellett mindenekelőtt olyan szakembert szerettem volna, aki töviről-hegyire ismeri a magyar mezőnyt és van sportigazgatói gyakorlata. Ezen kívül elvárás volt, hogy rendelkezzen nemzetközi kapcsolatokkal, és legyen tapasztalata a külföldre történő játékos-értékesítésben. Olyan jelöltet kerestem, aki Miskolcra költözik, és a hét minden napján együtt tud élni a csapattal. Árki Gábor személyében megtaláltam ezt a szakembert és nagy örömömre sikerült is megállapodni vele. Munkájához erőt és kitartást, valamint sok sikert kívánok!

A 44 éves Árki Gábor az NB I-ben 1990-ben mutatkozott be a Szeged SC színeiben. Játékosként legnagyobb sikerét a Kispest-Honvéd futballistájaként érte el, ugyanis 1993-ban bajnok lett. Egy évaddal később bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-döntős volt. 2000 óta együtt dolgozott Bíró Péterrel, a Lombard Pápa tulajdonosával. Árki Gábor ekkor igazolt – még játékosként – a Lombardhoz a megszűnő Gázszerből.

Akkor a csapat székhelye Tatabányán volt, majd onnan Szombathelyre, míg végül a jelenlegi állomáshelyére került. Féléves angyalföldi kitérőt leszámítva együtt dolgozott a pápaiak tulajdonosával. A bakonyi együttesnél klubmenedzser lett az egykori középpályás, aki idén január 6-án mondott fel Pápán.

– Mindenekelőtt köszönöm, hogy rám esett a választás, minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam a bizalmat – nyilatkozta Árki Gábor. – Játékosként többször éltem át a diósgyőri stadion hangulatát, amit pápai sportvezetőként is irigyeltem. A DVTK nagy múltú klub, amely az elmúlt években ismét a siker útjára lépett, ehhez kell hozzátennem a saját szakmai tudásom. Mostantól teljes lendülettel belevetem magam a munkába, a játékoskeret megerősítését célzó korábbi tapogatózó beszélgetések után mától jöhetnek a hivatalos tárgyalások. Bízom benne, hogy ezek közül néhány hamarosan eredményre vezet és sikerül megerősíteni az Európa Liga-mérkőzésekre a játékoskeretet.

Olvasói sztorik