NB I

Tandia pereskedik a Honvéd ellen

A kispestiek a bíróságon nem jártak sikerrel, ezért a FIFA-hoz fordultak, a játékos milliókat követel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu információja szerint továbbra is zajlik a pereskedés Souleymane Tandia és a Bp. Honvéd között.

Érdeklődésünkre a játékos jogi képviselője, Dr. Visontai Csongor elmondta: a klub azt sérelmezte, hogy a 27 éves védő megszegte a szerződését, amikor engedély nélkül távozott, és százezer eurós nagyságrendű kártérítési igénnyel a munkaügyi bírósághoz fordult. A kispestiek szerint nagyjából 250 ezer euró lett volna a játékos piaci értéke, de mivel felmondott és távozott, nem tudják értékesíteni. A bíróság viszont úgy foglalt állást, hogy ez a megközelítés némileg sántít, hiszen csak akkor lehet értékesíteni valakit, ha ő is akarja, egyben kimondta, hogy a fizetést nem lehet visszatartani. Ezután a kispestiek elálltak a pertől.

Ezután a szenegáli játékos fordult bírósághoz, mert nem kapta meg a fizetését tavaly júliusban. Franciaországba utazott a tartózkodási engedélyét meghosszabbítani, és próbajátékon is részt vett. Visontai elmondta, hogy a Honvédnál tudtak erről és elengedték, ezt több email és sms is bizonyítja, amit a sportigazgatóval váltott. A kispestiek szerint viszont nem engedték el, ezért nem fizettek neki munkabért, a játékos pedig az elmaradt fizetést, illetve a prémiumok miatt kér kártérítést millióforintos nagyságrendben.

Ez a bírósági eljárás még folyamatban van, de a jogi képviselő szerint George F. Hemingway klubtulajdonos nagyon korrekt a tárgyalások során, mondott egy összeget, ami azt bizonyítja, hogy számára ez pénzkérdés. De azt is hozzátette, továbbra is visszafogadnák a játékost, és sajnálták, hogy Tandia részéről erről nem lehet szó, ő nem akar visszamenni. A felajánlott összegre is nemet mondott, mert több az igénye, de csak kevésen múlott a megegyezés. Visontai Csongor hangsúlyozta, hogy ha a játékos is hajlandó engedni, akkor bizakodhatnak a felek a peren kívüli megegyezésben.

De a történet még ezzel sem zárult le, mert a Honvéd a FIFA-hoz fordult. Tandia képviselői kérték az MLSZ-től, adjanak ki egy igazolást, hogy a játékos szabad státuszú, de a folyamatban lévő jogvitára hivatkozva ezt megtagadták. Az UEFA és a FIFA időszakos játékengedélyével azonban megoldható, hogy a védő pályára lépjen a közeljövőben, bár jelenleg nincs csapata.

A Rangadó.hu információi szerint továbbra is úgy tűnik, hogy a Ferencváros lehet Tandia következő klubja, hiszen Mateo Pavlovics és Muhamed Besics távozása esetén nagy szükség lehet rá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik