NB I

„Számomra örök rejtély”

Engedély nélkül távozott a Honvéd egyik légiósa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Távozott a Bp. Honvéd 27 éves szenegáli védője, Souleymane Tandia. A kispesti klub tulajdonosával, George F. Hemingway-jel készül szurkolói online beszélgetésből kiderült, hogy egy közösségi oldalon egy lengyel csapat mezében látták.

– Tandia engedély nélkül eltávozott. Mostani tartózkodási helye rejtély, nem tudjuk, mi lesz vele. Lehet, hogy Tandia beszámítható, de semmiképpen sem kiszámítható. Számomra örök rejtély. Remélem, előbb-utóbb pénzt látunk belőle – mondta Hemingway.

A tulajdonos a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy még egy játékost várnak. Róla most elárulta, hogy egy dél-amerikai középcsatárról van szó, aki játszott az előző világbajnokságon. A klubvezető azt is elmondta, Dieng Abass végleg Vietnamba igazolt, tehát legutóbbi távozása már nem kölcsönadás volt.

– Nem tervezünk igazolásokat azon az egy csatáron kívül, aki mostanában érkezik. Természetesen ha eladunk valakit, akkor annak helyére érkezhet valaki – mondta Hemingway.

A kispesti tulajdonost természetesen a lelátói ügyekről, a szurkoló kitiltásáról is sokan kérdezték.

– Azt gondolom, hogy a stadionbeli ocsmányságok sok embert elriasztanak. A Honvéd szurkolóiról én mindig csak a legpozitívabban beszélek. Gondolom, a rasszista, antiszemita, cigányellenes, homofób, ordenáré gazembereket ön sem tartja Honvéd szurkolóknak – válaszolta az egyik érdeklődének George F. Hemingway. – Nekem nem érdekem szektorokat bezárni, és a klub számára nélkülözhetetlen emberekkel vitatkozni. Viszont rendnek kell lennie. Nyáron bekérettem az összes szurkolói csoport vezetőjét, hogy megbeszéljük a problémákat. Kimondottan kellemes, udvarias beszélgetés alakult ki. Ők elmondták, mit szeretnének, én kértem a segítségüket a szurkolói létszám növelésének érdekében. Egyetlen dolgot kértem tőlük: azt, hogy nekem ne kelljen többet szégyenkeznem a lelátó miatt. Az ezután következő fejezet ismert. Mit tehettem volna még? Már többször megpróbálta az elmúlt hét év alatt, én továbbra is készen állok minden tárgyalásra, minden egyeztetésre, minden szurkolói csoporttal. Ilyen tekintetben egyáltalán nem vagyok nehéz eset. A gyűlöletkeltés nem az én oldalamról történik. Akárhol, akármikor, akárkivel, akármiért. Nem akarunk mi senkit sem elzavarni. A civilizáció bevezetése az evolúció egyik vívmánya.

Olvasói sztorik