NB I

Még kérdéses Rossi jövője

A szurkolók faggatták George F. Hemingwayt, a kispestiek tulajdonosát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy órán keresztül kérdezhettek a Honvéd-szurkolók George F. Hemingwaytől. A kispesti klubtulajdonos a videóbeszélgetésben elmondta, a Honvédnál létezik az úgynevezett fizetési sapka, egyetlen játékosuk sem keres ugyanis háromezer eurónál többet. A beszélgetésben több labdarúgó neve, illetve jövője is szóba került, és Marco Rossi vezetőedzőről is faggatták a szurkolók. Cikkünkben a játékosokat, illetve szakvezető érintő válaszokat foglaljuk össze.

Edixon Perea: – Hazament, de nem jött vissza, azt mondta, hogy túl hideg van Magyarországon. Erre nem tudok mit mondani, közöltük vele, hogy ennek ellenére szerződése van, tehát ki kell vásárolnia valakinek, vagy vissza kell jönnie. Egyelőre semmi mást nem tudok.

Alekszandar Ignjatovics: – Szóban tettek egy ajánlatot, amire mondtuk, hogy tegyék meg írásban is, azóta várunk, ez körülbelül két-három hete történt. Ha most nem tudjuk eladni, nyáron mindenképpen elmegy.

Ivan Lovrics: – A szerződése nyáron lejár, és nem kívánjuk meghosszabbítani a szerződését, de ő sem akar maradni.

Patrick Ikenne-King: – Mindenképpen hosszútávon számolunk vele, szeretnénk hosszabbítani vele.

Souleymane Tandia: – Egyszer csak eltűnt, és öt hétig nem jött vissza. Olyanokat mondott, hogy neki a rendőrségnél kell megjelennie Franciaországban, aztán azt is mondta, hogy próbajátékra megy valahova. Mindenféle dolgokat mondott, de mi nem adtunk neki engedélyt semmire. Öt hét után visszajött, itt volt két-három hétig, megkapta a fizetését az egyik hónap kilencedikén, majd tizedikén megint eltűnt, és legközelebb már az ügyvédjétől hallottuk, hogy mivel nem fizetjük őt, szerződést akar bontani. Nem tudok erre mit mondani. Szeretjük Tandiát, és most is szívesem befogadnám, ha visszajönne. Azt gondolom, hogy egyszerűen arra spekulált, hogy ha ilyen magatartást tanúsít, akkor mi felbontjuk a szerződését. Vannak olyan játékosok, akik azt gondolják, ha botrányosan viselkednek, akkor a klub megunja, és felbontja a szerződését. Ez nálunk nem szokás. Nem tudom pontosan, mi történik vele, most már peresítve van az ügy.

Armand Ken Ella: – Nem tudom, hogy ő kicsoda, de soha nem akartuk leigazolni.

Ő egyébként a Kaposvár kameruni játékosa, aki az FC Barcelona nevelése, és Ukrajnából érkezett néhány hete a somogyiakhoz.

Gengeliczki Gergő: – A szakmai stábnak az volt a véleménye, hogy ő még nem kész arra, hogy az NB I-ben belsővédőt játsszon, és nekem ezt el kellett fogadnom.

Ariano Navarro: – Fantasztikusan gyors, gyorsabb, mint akármelyik középső védőnk, illetve a legtöbb védő az NB I-ben. A szakmai stábnak az a véleménye, hogy le kell őt igazolnunk, és ezt valószínűleg meg is tesszük, mert szükségünk van egy belsővédőre.

Aníbal Godoy: – Nagyon furcsa sérülése van, mindenféle vizsgálata volt. Nagyon szeretne játszani, de nem tudják eldönteni az orvosok, hogy esetleg gyulladása van, vagy egy nagyon rossz izomsérülése. Ha keményen edz, akkor előjönnek a fájdalmai, pedig nagy szükségünk lenne rá, mert őt Marshall helyére hoztuk. Egyáltalán nincs távozóban, sőt nagy esély van rá, hogy tavasszal visszatér és játszani fog. Mindent megteszünk érte, itt van nálunk, és lelkiismeretesen készül.

Czár Richárd: – Június harmincadikán jár le a szerződése Sopronban, és utána döntünk róla. Az a kérdés, hogy milyen állapotban lesz, tud-e az NB I-ben játszani.

Tisza Tibor: – Nem érdeklődünk iránta.

Vécsei Bálint: – Semmilyen tárgyalás nincs jelen pillanatban arról, hogy eladjuk. Ha jön egy komoly ajánlat, azt megfontoljuk, de ez nem csak Vécseire vonatkozik, hanem minden más játékosra. Ha tétmeccsek lesznek, akkor is elengedjük a válogatott összetartásokra. Egy magyar csapatnak a magyar válogatott nagyon fontos. Ez egy felelősség, egy megtiszteltetés. Nekünk ebbe bele kell törődnünk, és áldozatot kell hoznunk. Aki ebbe nem törődik bele, az szerintem nem a magyar labdarúgás érdekeit szolgálja.

Marco Rossi, vezetőedző: – Május-júniusban ülünk le tárgyalni vele. Akkor fogjuk megtudni, hogy itt marad-e hosszabb távon, vagy másik edzőt kell hoznunk. Ha nem marad, akkor mindenképpen olyan edzőt igazolunk, aki nagyon hisz a fiatalításban, a fiatal magyar játékosok beépítésében. Ahogy az elmúlt másfél év mutatja, Rossi jó munkát végez. Ő egy keményen dolgozó edző. Talán a legnagyobb hozzájárulása a Honvéd sikereihez a taktikai, stratégiai munka, amit a játékosokkal végez. Soha nem láttam ilyen mélységű taktikai felkészülést, mint vele. Azt mondják, ez az olasz edzőkre jellemző is.

A klubnál bevezetett fizetési sapkáról George F. Hemingway elmondta, hogy – tudomása szerint az NB I-ben egyetlenként – a Honvéd ezt nagyon keményen betartja. Időnként felvetődik, hogy az egész élvonalra bevezessék, de nem tud róla, hogy ez most napirenden lenne. Szerinte megmentené az NB I-et, ha meg tudnának állapodni egy normális pénztömegben, amelyet játékosfizetésekre lehet költeni. De ez olyan dolog, amiben az MLSZ-nek kellene döntenie.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik