NB I

Csatár is kellene a Fradinak

Kovács Bálint szerint sok érdekességet vethet fel a szűrő középpályás pozíciója a Ferencvárosnál a nyár folyamán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A következő hetekben megosztanám a Rangadó.hu olvasóival észrevételeimet; elemzéseimben előrevetítem egy-egy csapat esetleges nyári átigazolási stratégiáját.

Ki mással kezdhetném rovatomat, mint a rekordbajnok Ferencvárossal?!

A zöld-fehérek a tavasz folyamán remekelnek, remek eredménynek és évtizedes rekordnak mondható győzelmi szériát produkálnak, ami nagyban köszönhető az egészséges, és nem mellesleg kiváló futballistának, Leonardónak, aki teljesen más, új szintre vitte csapata támadójátékát. A vezetőség vélhetően mindent megtesz, hogy a brazil játékos szerződést hosszabbítson.

A másik nagy erősség, Muhamed Besics, akinek a szerződése csak 2016 nyarán jár le, de vajon a világbajnokság után már más ligában fog játszani, vagy továbbra is a Fradiban? A választ még nem tudhatjuk, de már így is sok szurkoló fejében megfordul, vajon kivel lehetne őt pótolni? Esetleg a saját utánpótlásból, avagy máshonnan, de magyar játékossal? Esetleg újabb külföldi érkező várható? Szerintem a lényeges válasz a minőség, tehát ha magyar, ha külföldi, az legyen minőségi játékos, mert a Fradi az a Fradi!

Kérdéses lehet még a szűrőpozíció is, mert Vladan Csukics nem bizonyult a legjobb megoldásnak, ez több mérkőzésen is megfigyelhető volt. Ellenben Gyömbér Gábor nem szűrő, inkább szervező középpályás vagy mélységi irányító, ezért adódik a kérdés, hogy ki lesz az a személy, aki megoldhatja a stabil védelem folytonos összetartását? Véleményem szerint ide olyan labdarúgó érkezhet, aki magas, erős, lendületes, és képes folytonosan sprintben közlekedni a mérkőzés kilencven perce során. Hasonló játékosra gondolok, mint a Győri ETO-ban Patrick Mevoungu.

Aki a Ferencvárosnak is megfelelne, az talán éppen ő lenne ezen a poszton, vagy a jelenleg szabadon igazolható, volt Honvéd-labdarúgó, Souleymane Tandia, esetleg a sokak számára – egyelőre – ismeretlen, az olasz Chievo Veronában nevelkedett Celestine Lazarus. Sok-sok érdekességet vethet fel ez a pozíció az FTC háza táján a nyár folyamán.

A védelem bal oldala is kérdéses lehet, mert Philipp Bönig és a nagy reményekkel hazaigazoló Laczkó Zsolt sem nyújt megbízható teljesítményt. Bizonyára olyan bal bekk kellene a zöld-fehér csapatnak, aki lendületes, gyorsan és jól fordul, jól koordinálja a védekező- és a támadózóna közötti részt, és megfelelő technikai és periférikus látással rendelkezik az előre- és a hátrafelé játékban is. Erre megítélésem szerint a legmegfelelőbb Marko Dinjar lenne a Győri ETO-ból, mert nem véletlenül alapember a tavalyi bajnokcsapatban, ahol éppen csütörtökön hosszabbítottak vele szerződést.

Julian Jenner várhatóan marad jövőre is, így a balszélső pozíció megoldott, még akkor is, ha sokszor fegyelmezetlen, és lássuk be, szürkült a játéka.

Amelyik pozíció még érdekes lehet a Fradi számára, az a csatár, mert Böde Dániel játékában jelen állás szerint nincs sok veszély, Busai Attila pedig nem center. Talán érdemes lenne megszerezni a szombathelyiek nagy erősségét, Radó Andrást? Szerintem igen!

Minden bizonnyal érdekes és jó húzások várhatók a rekordbajnok háza táján.

Legközelebb a DVSC esetleges átigazolásait mutatom be, addig is jó mérkőzéseket kívánok minden szurkolónak!

Kovács Bálint

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik