NB I

Alakul a fehérvári szakmai stáb

Joan Carrillo Milan lesz a vezetőedző, egyik segítője pedig a pápai Nagy Mihály.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu értesülése szerint az eddigi másodedző, Joan Carrillo Milan lesz a Videoton vezetőedzője a következő szezonban. Ezt már több sportoldal megírta, de információink szerint már a másodedző kiléte is eldőlt.

Burcsa Győző klubigazgató a napokban elmondta, hogy a külföldi vezetőedző mellett mindenképpen dolgozik majd egy magyar tréner is. Sokan a Kecskeméten tevékenykedő Bekő Balázst tartották biztos befutónak, aki korábban már dolgozott a klubnál, de a választás Székesfehérvárról származó értesülésünk szerint várhatóan Nagy Mihályra, a Pápai ELC szakmai igazgatójára, a Lombard Pápa megbízott vezetőedzőjére esik.

A 45 éves spanyol Joan Carrillo Milan korábban még soha nem dolgozott vezetőedzőként. Az 52 éves, mezőtúri születésű Nagy Mihály labdarúgóként a Haladás és a Siófok csapataiban játszott, 1994-ben vonult vissza. Miután befejezte pályafutását, edzőnek állt, elsőként a Haladás utánpótlásában dolgozott. Felnőtt csapatai a Sárvár és a Bük voltak. A Sárvárral az NB I/B-be jutott, a Bükkel megnyerte az NB II-be jutásért vívott kvalifikációs bajnokságot. Ezután másodedzőként dolgozott a Haladásnál és a Matáv Sopronnál.

2002-ben Magyar Kupa döntőben szerepelt a Haladással. 2005-ben a ZTE-hez igazolt, ahol az utánpótlást felügyelte. 2008. április 30-án Slavko Petrovicsot váltva kinevezték a ZTE ideiglenes vezetőedzőjének. Ezt a tisztséget az idény végéig látta el. 2009 nyarán elhagyta a ZTE-t és a Lombard Pápához került, ahol szintén az utánpótlás szakág irányítását látja el. Ezenkívül őt bízták meg az NB III-as csapat vezetőedzői teendőinek elvégzésével is.

Az üzemmérnöki diplomája után menedzseri oklevelet, TF-szakedzőit, majd A-licencet szerzett. A pro licences edzőképzést 2008 tavaszán végezte el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik