NB I

Pozitív átalakítás lesz

Burcsa Győző elmondta, hogy nem akar sétálgató, arrogáns futballistákat látni Székesfehérváron.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint beszámoltunk róla, a Videoton FC klubigazgatójaként tevékenykedik a továbbiakban Burcsa Győző, a klub korábbi, legendás játékosa. A székesfehérvári klub honlapján olvasható interjúban elmondta, hogy komoly átalakítások lesznek a nyáron a csapatnál.

– Mi lesz a pontos feladata?
– A szakmai munka, az igazolások felelőse leszek a klubnál. A keret kialakítása, az edzők, játékosok kiválasztása és szerződtetése, az első csapat rendbetétele, az edzői stáb felügyelete, számonkérése lesznek a feladataim. Azt viszont szeretném nyomatékosítani, hogy az az edzői stáb, amit végül kiválasztok, bizalmat fog kapni. A munkájukba nem szólok bele addig, amíg úgy látom, hogy az olyan, amilyet előre megbeszéltünk.

– A csapatot és stábot hogyan képzeli el?
– A vezetőedző külföldi lesz, de lesz egy magyar edző is a stábban, akit még nem akarok megnevezni. Ő figyel majd arra, hogy a keretben lévő magyar játékosoknak elmagyarázza a taktikai utasításokat és a lelkivilágukkal is foglalkozzon, a klubnak ugyanis fontos, hogy ezekből a játékosokból példaképek váljanak az utánpótlásban nevelődők számára, érezzék a gyerekek, hogy érdemes jól dolgozni. Ez ugyanis egyfajta életfelfogás, életpálya, ahol elszántnak, akaratosnak, küzdőnek és mentálisan nagyon erősnek kell lenni.

– A keret mennyiben változik majd?
– Egyelőre tanulmányozom a mérkőzéseket. Vannak kiszemeltek, akiket szeretnénk leigazolni, de konkrétumokat még nem tudok mondani. Vannak ugyanakkor olyanok is, akik nagy valószínűséggel nem a Vidiben folytatják pályafutásukat. Változni fog a magyar és külföldi játékosok aránya is az öltözőben.

– Milyen céllal vág neki a jövőnek?
– Az első számú feladat, hogy fegyelmezettebb, odaadóbb csapatjátékot, jóval nagyobb akarással küzdő játékosokat láthassanak a szurkolók. Az öltözőben európai stílusú, normájú edzők és játékosok kell, hogy legyenek. Ehhez sokat kell dolgozni, hogy ne csak a stílusunk, a megjelenésünk és a hozzáállásunk legyen európai, hanem a pályán belüli viselkedésünk, reakcióink is. Olyan alapot szeretnék csinálni, amire lehet építkezni. Minden eredmény alapja a fegyelem és rend, természetesen a fociban hozzá kell tenni a technikai, taktikai utasítások betartatását, ami viszont már a vezetőedző feladata lesz, akinek minden segítséget meg fogok adni.

– Eredményszinten mik a célkitűzések?
– Az európai kupaporondra szeretnénk mindenképp kijutni. Komoly, pozitív irányba vivő átalakítás lesz. Azt akarom, hogy aki kilátogat a meccsre, ne lásson sétálgató, arrogáns játékost. Lehet rosszul játszani, de, hogy valaki ne tegye meg a feladatát a csapatért, az elképzelhetetlen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik