NB I

Bejelentették Burcsa Győzőt

Ő felel a jövőben a szakmai munkáért; szabad kezet kapott az edzők és a játékosok kiválasztásában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton FC klubigazgatójaként tevékenykedik a továbbiakban Burcsa Győző, a klub korábbi, legendás játékosa.

A kaposvári Burcsa Győző a nyolcvanas években tagja volt a Rába ETO bajnokcsapatának, majd tevékeny részese volt a Videoton egyik legnagyobb sikerének, az UEFA Kupa-menetelésnek, később pedig a fehérváriak vezetőedzőjeként is dolgozott. Játékosként Franciaországban is szerepelt, a magyar olimpiai válogatottban 18, a felnőttek között 15 alkalommal lépett pályára. Részt vett az 1986-os mexikói világbajnokságon is.

Edzőként a Nyíregyházát és a Sopront is irányította, az elmúlt időszakban a vállalkozását vezette, üzletemberként tevékenykedett.

– Nagy a feladat és érdekes a kihívás. Két hete még nem gondoltam volna, hogy ma erről fogunk beszélgetni. Kovács Feri bácsi megkeresésére, illetve az ő támogatásával kerültem kapcsolatba a tulajdonossal és a vezetőkkel, és úgy érzem, komoly, embert próbáló, ugyanakkor imponáló feladat vár rám a Videoton FC-nél. Feri bácsi olyan jövőképet vázolt, amibe az én hozzáállásom, mentalitásom beleillik. Ahogy mondtam, a feladat nagyon vonzó számomra, hiszen ilyen jellegű munkát szerettem volna korábban is végezni – nyilatkozta a vidi.hu-nak Burcsa Győző.

Balogh Attila ügyvezető elmondta, hogy ez a pozíció eddig hiányposzt volt a Videotonnál, de mostantól Burcsa Győző felel a klubnál folyó szakmai döntésekért. A tervszerű építkezés egyik alapkövét jelenti majd az ő munkássága, és azt, hogy egy jövőbe tekintő stratégia mentén tudjanak döntéseket hozni például az igazolások, a keret kialakítása kapcsán, és ne csak az aktuális vezetőedző véleményére kelljen hagyatkozniuk.

FRISS:

A klubigazgató pénteki, bemutatkozó sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy jövő héten megnevezik a felnőtt csapat új szakmai stábját. Burcsa Győző hangsúlyozta, hogy teljesen szabad kezet kapott az edzők és a játékosok kiválasztásában is.

Az MTI kérdésére elmondta: a szakmai stábban mindenképpen lesz magyar edző, hogy a magyar játékos is értse az utasításokat és legyen, aki ápolja a lelkét. Arra nem kívánt választ adni, hogy a vezetőedző magyar lesz-e.

Kérdésre elmondta: mindenképpen szeretné, ha a keretben többségében saját nevelésű vagy magyar játékosok legyenek, és csak utána igazoljanak külföldi játékost. Kiemelte: önmagához hű akar maradni és olyan európai szintű közeget kíván létrehozni, ahol folyamatosság van, komoly munka és az ellenfeleket tisztelő, a játékvezetőkkel nem foglalkozó, csak a saját feladatára koncentráló emberek dolgoznak.

Elmondta: az elmúlt években is folyamatosan figyelemmel kísérte a magyar és a nemzetközi labdarúgást, régi vágya volt egy ilyen pozíció betöltése. Hangsúlyozta: rendet és fegyelmet követel az öltözőben. Egyetlen célja, hogy olyan fizikális és mentális állapotban legyen a csapat, ami eredményeket hoz.

– Ehhez olyan játékosokat kell találni, akik nem csak edzeni, hanem győzni akarnak. Ma már gladiátorokra van szükség, mert eredményeket kell felmutatni. A többi csak mellébeszélés – fogalmazott Burcsa Győző.

Kovács Ferenc a Videoton tiszteletbeli elnöke elmondta: hosszú ideje keresik az alkalmas embert egy hosszú távú stratégia végig viteléhez. Hozzátette: Burcsa Győző erre a pozícióra mindig is első számú jelölt volt. Reményét fejezte ki, hogy a topogó, meddő helyzetből elindulhat a klub felfelé.

Olvasói sztorik