NB I

Edzőváltás a Lombardnál is

Menesztették Tóth Bálintot, a helyét ideiglenesen Nagy Mihály utánpótlás szakmai igazgató vette át.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mai napon a Lombard Pápa Termál FC közös megegyezéssel szerződést bontott Tóth Bálint vezetőedzővel és Doma Ernő pályaedzővel. A hátralévő egy hónapban a vezetőedzői feladatokat Nagy Mihály utánpótlás szakmai igazgató, pro licences edző veszi át, segítője Kovács László kapusedző lesz – olvasható a klub honlapján.

A Rangadó.hu megkeresésére a Lombard Pápa távozó vezetőedzője, Tóth Bálint elmondta, hogy az elmúlt évet mindenképpen sikerként könyveli el.

– Azért bontottunk szerződést, mert a tulajdonos így döntött. Eddig tartott a munka és nem tovább – mondta Tóth Bálint. – Magamtól nem mentem volna el, mert nem volt rá okom. Ez a tulajdonos döntése volt, én ezt tiszteletben tartom. Kulturáltan, jó barátságban váltunk el egymástól. A döntést nem indokolta, de nem is volt rá szükség. Vagyunk olyan viszonyban, hogy nem kell magyarázkodnunk egymásnak. Akkor sem, amikor felkért a feladatra, és most sem. Háromszor voltam már a Pápa edzője.

Tóth Bálintot az előző bajnoki évad végén, az utolsó meccs előtt nevezték ki ismét a Pápa élére, amelyet egy évvel ezelőtt tartott benn az NB I-ben, a mostani szezonban viszont remek őszt produkáltak, így a gyenge tavaszi eredmények ellenére sem fenyegeti kiesés a csapatot.

– Feltétlenül sikeresnek gondolom ezt az időszakot, mert tavaly is benntartottam a csapatot, és úgy néz ki, hogy ez idén is meg fog valósulni.

A Lombard Pápa távozó edzője nem tétlenkedik. Első szabadnapját rögtön a futballpályán töltötte.

– Elmentem a hároméves unokám edzésére kikapcsolódásképpen. Most néztem meg először, mert amíg edzősködtem, nem volt rá lehetőségem. Ugyanolyan tehetséges, mint az apja, és a nagyapja – zárta a beszélgetést mosolyogva Tóth Bálint.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!