NB I

Ajándéklabdákból lőtték a gólokat

A listavezető Debrecen 5-1-re kiütötte a Lombard Pápát az élvonal 27. fordulójának zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Debreceni VSC-TEVA 1-5 (1-1)
Pápa, 1500 néző. Játékvezető: Kassai
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Struhar, Présinger (Marics, 58.), Németh M. – Eszlátyi (Kulcsár K., 78.), Nagy S., Sekour, Csizmadia, Griffiths – Kenesei K. (Király B., 77.). Edző: Tóth Bálint
DVSC: Novakovics – Brkovics, Mészáros N., Máté P., Korhut – Bódi, Mihelic (Vadnai, 75.), Zsidai, Szakály P. – Sidibe (Volas, 89.), Kulcsár T. (Seydi, 73.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Griffiths (43.), illetve Sidibe (40., 54. – a másodikat tizenegyesből), Mihelic (46.), Seydi (87., 89.)
Kiállítva: Tóth G. (73.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A címvédő Győri ETO pontszámban utolérte a debrecenieket a tabellán, ezért a listavezetőnek okvetlenül győznie kellett Pápán, hogy visszaállítsa a korábbi hárompontos különbséget a tabella élén. A hazaiaktól hiányzott Tajthy Tamás, akinek eltört a keze, és a műtétet követően gipszben van. Arszics izomsérüléssel bajlódik. Kenesei Krisztián ellenben visszatért. A DVSC szakmai stábja ismét számíthatott a sérülésből visszatérő Mészáros Norbertre.

A harmadik percben Kulcsár Tamás lövését védte Szűcs Lajos. A hatodik percben Szakály Péter lövését védte a házigazdák veterán kapusa. A 19. percben Mészáros két beadása után előbb Kulcsár Tamás, majd Sidibe elől mentettek a védők, végül Kulcsár Tamás lőhet az ötös sarkától, de Szűcs védett. A nagy szél rendkívül zavarta a játékosokat. A 28. percben Zsidai gyenge átlövését fogta Szűcs. Tíz perccel később Kenesei előrevetődve a kapu mellé fejelt.

A negyvenedik percben Kulcsár Tamás beadása átszállt Sidibe feje fölött, de az érkező Bódi Ádám visszaemelte középre a labdát, Sidibe pedig a kapuba lőtt (0-1). Három perccel később Eszlátyi szögletét Griffiths fejelte a hálóba (1-1). A szünet előtt Máté Péter is fejjel lehetett volna eredményes, a kapu előtt várta a labdát, de a beadás néhány centivel elsuhant a feje fölött.

Az újrakezdést követően egy percen belül gólt lőtt a DVSC: Kulcsár Tamás beadása után Présinger megszerezte a labdát Mihelictől, de a szlovén légiós visszaszerezte, és a hálóba lőtt (1-2). Az 53. percben Zsidai lövése után a labda a becsúszva menteni igyekvő Struhar kezére pattant, ezért a Debrecen büntetőt kapott, amit Sidibe magabiztosan értékesített (1-3). Az 59. percben Korhut tört kapura, passz helyett a lövést választotta, de Szűcs kivédte. Egy perccel később Kulcsár passzát Sidibe nagy ziccerben kapta, de az ő közeli kísérletét is hárította a hazaiak kapusa, a kipattanót pedig Kulcsár lőtte mellé.

A 65. percben a menteni igyekvő Korhut hatalmasat rúgott a labdába, amit a szél saját kapuja felé fújt, Novakovics kapusnak bravúrt kellett bemutatnia, de végül meg tudta akadályozni az öngólt. A 73. percben Tóth Gábor megrúgta Mihelicet, ezért a játékvezető kiállította – némileg túlzó ítélet volt. A 82. percben Németh Milán megsérült, ezért a Pápa kettős emberhátrányban fejezte be a meccset. A 87. percben Zsidai beívelését Seydi fejelte a kapuba (1-4), majd két perc múlva Korhut indításával kilépett, lerázta magáról Struhart, és ezúttal sem hibázott (1-5).

A látottak alapján a DVSC ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

– A Pápa mindig mumusa volt a Debrecennek, hiszen rendszeresen szoros meccseket játszottunk velük, de a két csapat között jelenleg óriási különbség van – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC-DEAC vezetőedzője. – A hibák általában abból adódnak, hogy a jobb képességű játékosok rá tudják kényszeríteni az akaratukat a szerényebb képességűekre. Az első felvonásban nem játszott rosszul a hazai együttes. Bár többet birtokolta a labdát a Loki, a pápaiak próbálkoztak szépen felépíteni a támadásaikat. A második félidő elején lehetett érezni, hogy eldőlt a meccs, a tizenegyes után pedig már csak az volt a kérdés, mikor rúgja a következőt a Debrecen. Az első negyvenöt percben sem volt nagy lerohanás, a vendégek próbáltak kivárásra játszani, arra vártak, mikor fog hibázni a Pápa, és abban a pillanatban ki is használták. Lélektanilag összetöri a csapatot, ha a szünet után rögtön gólt kap. A Lombard nagy erőfeszítésre nem késztette a DVSC-t, amely végig többet birtokolta a labdát.

Olvasói sztorik