NB I

Megszavazták a 150 milliós támogatást

Két feltétel teljesülése esetén utalja át a pénzt a miskolci önkormányzat a DFC Kft-nek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rendkívüli közgyűlést hívott össze kedden este Miskolc polgármestere, dr. Kriza Ákos, szerda reggelre. Az egyetlen napirendi pont, amit tárgyalni szándékozott a testület a Javaslat a diósgyőri labdarúgás támogatására címet viselte, és tartalmában arról szólt, hogy a miskolci önkormányzat egyszeri, rendkívüli 150 millió forintos támogatást kíván biztosítani a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságnak, a nemzetközi kupaszereplésre való tekintettel.

Érdekesség, hogy a DVTK nemzetközi kupaszereplése még nem vehető teljesen biztosra, hiszen a csapat eredményei alapján erre nem szerzett jogot, viszont azért, mert a diósgyőrieket a vasárnapi Magyar Kupa-döntőben legyőző Újpest FC-t működtető sportszervezet eddig nem kapta, és igen nagy valószínűséggel nem is kapja meg az Európa Liga-induláshoz szükséges licencet, helyettük a kupaezüstérmest, a DVTK-t fogja nevezni a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A polgármester reggel megnyitotta a vitát, de hozzászólás híján gyorsan le is zárta, így következett a szavazás, amelyet a teremben lévő 21 fő megszavazott, vagyis a határozatot elfogadták. Így a közgyűlés rekordidő alatt, negyedórán belül véget ért, és a DFC Kft. 150 millió forintos támogatásban részesülhet az önkormányzat 2014. évi költségvetésének általános tartaléka terhére.

A támogatás folyósítását két feltételhez köti az önkormányzat, ezek közül az egyik az, hogy a DFC Kft. többségi tulajdonosának közreműködésével két helyrajzi számú ingatlanra bejegyezett, összesen 200 millió forintos jelzálogjog törlésre kerüljön, illetve, hogy a DFC Kft. ellenszolgáltatás nélkül lemondjon azokról a jogokról (használati jog, bérleti jog) amelyek a stadion ingatlanjaira vonatkoztak – írja a boon.hu.

– Ezzel a döntéssel minden adminisztratív akadály elhárult a stadion építés megkezdése elől – jelentette be a miskolci polgármester.

Olvasói sztorik