Hírek

Előrelépés a stadionügyben

Százötven millió forintot adna a városi önkormányzat a klubnak az európai szereplés miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sírni csak a győztesnek szabad! – írta annak idején Székely Éva. A Magyar Kupában vasárnap este óta az Újpest a győztes, és a vesztes diósgyőriek megfogadták az olimpiai bajnok úszó mottóját: nem sírnak, hanem nevetnek. Olyannyira, hogy DVTK after party néven városi ünnepséget hirdettek a miskolci Városház térre, hétfő estére – írja a boon.hu.

Az eső közbeszólt, és szétzavarta a gyülekező drukkereket, de néhányan azért ott maradtak. Kriza Ákos polgármester köszöntötte a Ligakupa-győztes, Magyar Kupa-ezüstérmes csapat tagjait, majd emlékplaketteket adott át nekik. A polgármester bejelentette, hogy a stadionépítési kormánybiztosnak, a városvezetésnek és a klub irányítóinak a múlt héten sikerült megállapodniuk a diósgyőri létesítmény építésének menetéről, így a jövő héten ismertetni tudják a részletes ütemtervet.

Kriza Ákos ezen túlmenően azt is közölte: javasolni fogja a miskolci városi közgyűlésnek, hogy pluszban 150 millió forinttal támogassák a labdarúgóklubot a várható nemzetközi kupaszereplés miatt.

Nem sokkal később Tomiszlav Szivics vezetőedző nyilatkozott a pódiumon, a Magyar Labdarúgó Szövetségről csak szépeket mondott, és megköszönte a jelenlévő több száz szurkolónak az egész éves támogatást, a szurkolást. Bár a beszédében a csapat, és tágabb értelemben a játékosokat kiszolgáló személyzet, illetve az egész diósgyőri szurkolótábor érdemének nevezte az idei eredményeket, rövid monológja végén a vastaps közepette az ő nevét skandálták a piros-fehérbe öltözött drukkerek.

Az ünnepi hangulathoz méltóan volt konfetti, előkerültek a pezsgők, és egy óriási, 150 kilós DVTK-torta is, amelyet Elek Ákos csapatkapitány kezdett felszeletelni. Ebből jutott a szurkolóknak is, miközben az MK-döntő emlékezetes pillanatai villantak fel a kivetítőn, majd a Városház téren felállított színpadról a polgármester a játékosokat a szemközti Városházára invitálta meg, ahol VIP-fogadást adott a részükre.

Olvasói sztorik