NB I

Reális cél a rendezés

Az MLSZ szóvivője elmondta, mennyi esély van arra, hogy 2020-ban Budapesten is játszhassanak Európa-bajnoki meccseket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, mennyi esély van arra, hogy 2020-ban Budapesten is rendezzenek Európa-bajnoki meccseket. Szeptemberben dönt az UEFA, 2018-ban pedig állnia kell a stadionnak.

– Három csoportmérkőzésre, és egy nyolcad- vagy negyeddöntőre nyújtottuk be a pályázatot, reméljük sikerrel. Nagyon alapos előkészítő munka folyt – nyilatkozta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a Sport TV Mai helyzet című műsorában. – Ha sikerrel járunk, a megújult új Puskás Stadionban lesznek a mérkőzések, ami nem csak a magyar labdarúgásnak, de az egész országnak nagy kihívás és nagy esemény. Nagyon sok szurkoló érkezhet külföldről, akik nem csak a labdarúgó-mérkőzéseket tekinthetik meg, hanem megismerkedhetnek az ország nevezetességeivel, esetleg vendéglátó egységeivel is.

A korábbi rendszerhez képest valamivel kisebb, de így is nagyon komoly elvárásoknak kell megfelelni a szállásokat illetően, de biztonsági és rendezési szempontból is.

– Más ez a fajta lebonyolítás, mint amikor egy vagy két ország rendezett Európa- vagy világbajnokságot, de reális, elérhető cél Magyarország számára, hogy 2020-ban Európa-bajnoki mérkőzések legyenek az országban. Jó esélyeink vannak, de elkiabálni semmit nem lehet. Voltak olyan országok, akik ilyen-olyan okokból visszaléptek, és mi bízunk abban, hogy az alapos, mindenre kiterjedő előkészítő-munkának köszönhetően ez a pályázat sikeres lesz, és lesznek itt mérkőzések – árulta el az esélyekről Sipos Jenő, aki elmondta, folyamatos kapcsolatban vannak az UEFA-val, de nagyon várják a szeptember közepén esedékes döntést.

A mérkőzéseknek az új Puskás Ferenc-stadion adna otthont. A kiírás szerint 2018-ban kell átadni a megújult arénát, ami a korábban már ismertetett stadion a stadionban projekt keretében épül meg. 65 ezres lesz, és a felépülése után otthont adhat majd esetlegesen európai kupadöntőknek és nagyon komoly válogatott tornáknak is.

Olvasói sztorik