Hírek

Továbbra is cél a rendezés

Az új Puskás-stadion 2017-re készül el, és három évvel később Európa-bajnoki meccseknek adhatna otthont.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár a DigiSport televízió csütörtök reggeli műsorában elmondta, továbbra is az a kormány célja, hogy a 2017-re elkészülő új Puskás-stadionban Európa-bajnoki mérkőzéseket rendezhessenek.

– Kétezer-tizenhétre tervezték az új Puskás-stadion átadását. Időben fel fog épülni a megtervezett aréna?
– Hatvanötezer néző befogadására alkalmas stadion van tervben. Szeretnénk, ha Európa-bajnokságot és Bajnokok Ligája-döntőt tudnánk rendezni. Ehhez kellenek létesítmények, stadionok – mondta Simicskó István. – Jelenleg három stadion épül. Ez egy olyan beruházás, amellyel bármilyen sportversenyre azonnal tudunk pályázni. Bárhol, bárki kiesik, akkor be tudunk lépni. Hosszú távon arra törekedtünk az elmúlt években is, hogy megpályázzunk olyan nemzetközi világversenyeket, amelyeket korábban nem tudtunk. Ezt is jelentős mértékben növeltük. Magyarország, azaz egy sportnagyhatalom esetében szükségünk van arra is, hogy ne csak külföldről jöjjenek haza a sportolóink kiváló eredményekkel, hanem itthon is adjunk lehetőséget a magyar szurkolóknak, hogy hazai pályán szoríthassanak a magyar sportolók sikeréért. Ezért kellenek létesítmények, és akár ilyen stadion is. Annak idején, ezerkilencszázkilencvenötben egyébként nem lett befejezve a Népstadion, félkész állapotba hagyták, és azóta is úgy volt. Egy korszerű, modern Puskás-stadionra szükségünk van. Bízom benne, hogy ez ütemszerűen elkészül. Hamarosan átadásra kerül a Debrecen és a Ferencváros stadionja is.

– Ha elkészül az új Puskás-stadion, akkor Magyarország pályázik arra az Európa-bajnokságra, ahol már városok rendezik majd a mérkőzéseket?
– Én, mint sportért felelős államtitkár, mindenképp ösztönözném a kormányt erre, de azt hiszem, hogy nyitott kapukat döngetünk, amikor erről beszélünk, mert tényleg sportbarát kormány vagyunk. Szerintem nagyon nagy dolog lenne, ha kétezer-húszban részt tudnánk venni a labdarúgó Európa-bajnokság rendezésében.

Olvasói sztorik