NB I

Minden befelé pattant

Litauszki Róbert számára furcsa és szokatlan, hogy egy meccsen két öngólt is vétett a Kecskemét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombaton az Újpest a Kecskemét együttesét fogadta az élvonal 29. fordulójában. A találkozón 1-1-es első félidőt követően a lila-fehérek 6-1-es sikert arattak, tehát kiütés győzelemmel hangoltak a szombati Magyar Kupa-fináléra. A három büntetőt, két öngólt és egy piros lapot hozó összecsapást végigjátszotta az Újpest védője, Litauszki Róbert, aki a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy jót tett az önbizalmuknak ez a nagy különbségű győzelem.

– Nagyon készültünk a mérkőzésre, mert fontos volt a kupadöntő előtti főpróba – kezdte a 24 éves Litauszki Róbert. – A bajnokságban már hét meccs óta nem sikerült nyernünk, ami elég szégyenletes teljesítmény volt, ezért minden szempontból fontos volt a meccs. Szerencsére úgy alakult, sőt talán még jobban is, ahogy elterveztük. Az ellenfélnek nem volt jó napja, megkönnyítették a dolgunkat, de megérdemelt ez a nagy győzelem is. Ez a siker jót tett a csapat önbizalmának.

– Hogyan élték meg ezt a büntetőkkel és öngólokkal tarkított meccset?
– Az első félidőben ellenünk fújtak be egy tizenegyest, amikor a Kecskemét először jutott el a kapunkig, azon kívül nem is volt helyzete, és úgy éreztük, hogy jogtalan büntetőt kaptak. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy folytassuk a játékunkat, hiszen mi kezdeményeztünk, mi birtokoltuk többet a labdát. Mondhatjuk, hogy minden befelé pattant, még az ellenfélről is. Így utólag persze furcsa és szokatlan, hogy egy meccsen két öngólt vét az ellenfél, de az a lényeg, hogy nyertünk.

– Mire számít a szombati, Diósgyőr elleni Magyar Kupa-döntőben?
– Fantasztikus hangulatra és nagyon kiélezett küzdelemre számítok. A Diósgyőr nagyon jó játékosokból álló csapat. Nagyon jó meccseket szoktak játszani, ugyanakkor bennük van a hiba, előfordul, hogy gyengébben teljesítenek. Nem szabad foglalkoznunk kimondottan az ő játékukkal. Saját magunkra kell koncentrálnunk, mert az észrevehető, hogy amikor összeszedetten játszottunk, és együtt voltunk, akkor mindig jó eredményt értünk el. Ez a Magyar Kupa-meccseken volt jellemzőbb ránk, minden mérkőzésen nagyon összpontosított a csapat, gólt is alig kaptunk. Ha pedig kicsit rosszabbul ment a játék, akkor is sikerült többször betalálnunk. Erre számítok most is. Nem mondom, hogy a döntőben sziporkázni kell, meg mennyire jól kell játszanunk… Nyerjünk egy-nullra egy harcos meccsen, és senki nem fog azzal foglalkozni, hogy milyen volt a játék.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik